Чи зможе осучаснити культуру і туризм новий керівник галузі?

Чи зможе осучаснити культуру і туризм новий керівник галузі?

У нас багато «знавців» і «радників», коли йдеться про важливі для міста питання. Утім, коли настає час попрацювати, охочих виявляється значно менше. Так сталося і з конкурсним відбором на посаду очільника відділу культури і туризму міської ради, адже претендентів було лише два.
Натомість саме ця галузь декілька років є одним із фаворитів обговорень та нищівної критики в Фейсбуці. Найбільше з приводу того, що туризм на батьківщині Лесі Українки кульгає на обидві ноги, як би не старалися окремі працівники-ентузіасти, а галузь культури нагадує застояну воду.
І хоч претендентів на крісло начальника культурного відділу виявилося аж двоє (досить часто під час призначень у міській раді конкуренції взагалі немає), перевагу в конкурсі здобув активний, молодий депутат міської ради Олександр Широкопояс, відомий як засновник молодіжного музичного фестивалю «LesiaGrandFest», що три роки тому пожвавив буденність у нашій провінції.
У малій залі Палацу культури відбулося знайомство нового керівника з працівникам галузі культури. Він зазначив, що має стратегію розвитку галузі культури та туризму в громаді та готовий до її реалізації.
І влада, і містяни сподіваються, що нове бачення та їдеї Олександра Широкопояса активізують роботу в галузі та відкриють для міста нові перспективи. Хоч, як завжди, не всі поділяють цей оптимізм і відверто критикують і Олександра, і його фестиваль. Хочеться вірити, що свіжий погляд таки з’явиться в стінах Будинку рад і піде на користь громаді.
Одним із перших кроків на посаді стало підписання меморандуму про співпрацю міського відділу культури і туризму з Житомирським обласним туристично-інформаційним центром. Зараз вивчається питання створення такого центру при відділі культури і туризму, що має розширити та осучаснити його можливості. Такий досвід вже успішно застосовують інші українські міста.
Юлія КЛИМЧУК