Три новоградські команди з футзалу зіграють у чемпіонаті області

Три новоградські команди з футзалу зіграють у чемпіонаті області

АЛЕ СТАРТ ВІДКЛАДЕНО НА НЕВИЗНАЧЕНИЙ ТЕРМІН
У зв’язку з неможливістю дограти найближчим часом регіональні відбірні чемпіонати в Житомирі, Бердичеві та Новограді-Волинському, відкладається дата їх фінальних турів. Але положення в турнірних таблицях на цей момент дозволяє визначити трійки лідерів. Попередньо планувалося, що змагання відбудуться 26-28 березня в Житомирі, проте через складну епідемічну ситуацію їх перенесли на невизначений термін.
Від Новоград-Волинського відбірного чемпіонату на фінальну частину вирушать команди «EuroShoes» та «Рись», які вже мають минулорічний досвід виступу в цьому турнірі, також дебютує команда «Звягель-3», яка як минулорічний бронзовий призер чемпіонату міста могла б поїхати ще минулого сезону, але не змогла й делегувала право виступу команді «Рись».
Відбулося жеберкування фінальної частини чемпіонату Житомирської області з футзалу. Дев’ять команд за регіональним принципом розбиті на три групи.
Група «А»: «Енергія» (Житомир), «Звягель-3» (Новоград-Волинський), «Промінь» (Глухівці, Вінницька обл.).
Група «В»: «ГУНП-Іванків» (Житомир), «EuroShoes» (Новоград-Волинський), ФК «Бердичів».
Група «С»: «Грантех-Автомобіліст» (Житомир), «Рись» (Новоград-Волинський), «Адреналін» (Бердичів).
У першому турі команди бердичівського чемпіонату зіграють із новоград-волинськими, а в другому — з житомирськими командами. У третьому, завершальному турі житомирські команди зіграють проти новоград-волинських.
Формат чемпіонату: за результатами першого групового етапу з кожної групи до наступного групового етапу вийдуть по дві кращі команди та сформують другий груповий етап (шість команд у двох групах).
За результатами другого раунду, по дві кращих команди з групи виходять до півфіналів та фіналу.
Детальніше — на сторінці турніру.
Чемпіон Житомирської області отримує право грати в другій лізі чемпіонату України з футзалу, срібні й бронзові призери — у фінальній частині аматорської футзальної ліги України, яка відбудеться на початку квітня в Запоріжжі.
* * *

Минулого тижня із дотриманням усіх протиепідемічних вимог та без глядачів відбувся передостанній тур чемпіонату міської громади з футзалу серед команд вищої ліги.
Оскільки цей турнір є офіційним відбірним туром до чемпіонату Житомирської області, аматорської футзальної ліги України та другої ліги чемпіонату України з футзалу, наступні відбірні етапи яких розпочнуться вже цієї п’ятниці, то в чемпіонаті Новоград-Волинської громади необхідно було терміново визначати трійку кращих команд вищої ліги, які, відповідно до регламенту, мають право виступати в наступних відбірних етапах.
Найцікавішим та найбільш вирішальним матчем туру, а може, й усього чемпіонату, стало протистояння чинного володаря кубка міста з футзалу команди «Рись» (держлісгосп) та минулорічного чемпіона міста з футзалу команди «EuroShoes».
Команди цього року вже зустрічалися в очній дуелі, коли сліпий жереб звів їх у 1/4 фіналу кубка. Тоді перемогу з рахунком 6:2 здобула команда держлісгоспу. Вболівальники прогнозували, що переможець цієї пари має великі шанси дійти до фіналу та виграти трофей. Так і сталося.
У передостанньому турі чемпіонату вболівальники також назвали протистояння цих команд вирішальним поєдинком за чемпіонство. «Рись» до цього матчу підійшла без поразок, а команда «EuroShoes» мала в пасиві одну поразку від команди «Крост» (Ярунська ТГ). При рівній кількості очок у двох або більше команд, за регламентом, вище місце в турнірній таблиці посідає команда, яка має кращі показники в очних матчах.
Отже, якщо б «Рись» перемогла «EuroShoes», то за тур до завершення чемпіонату стала б недосяжною для іншого переслідувача — команди «Звягель-3» (ДЮКФП), адже навіть при рівній кількості очок мала б перевагу в очному поєдинку. Команда «EuroShoes», у свою чергу, мала більше «спортивної злості» та мотивації взяти реванш у ФК «Рись» за поразку в кубку міста.
На цей поєдинок чинні чемпіони міста вийшли в оновленій, чорно-білій картатій формі, яку команді перед фінальною частиною чемпіонату області придбав спонсор команди — магазин «EuroShoes» (ФОП Матвієнко В.М.). Зазвичай команди, що дебютують у новій формі, рідко в цьому матчі досягають успіху, але «єврошузи» були настільки мотивовані, що фактор нової екіпіровки повернули на свою користь.
Початок матчу виявився за командою «Рись». Уже на 11-ій хвилині матчу, завдяки голам І.Тимофєєва та А.Гороницького, команда держлісгоспу повела в рахунку 2:0. Певно, ця перевага дещо розслабила команду «Рись», адже протягом наступних 22 хвилин «EuroShoes» здійснив неймовірний камбек, забивши супернику 7 голів поспіль. Більшість з них — на рахунку капітана команди Василя Жадана (4 голи).
У завершальні 7 хвилин матчу «Рись» змогла відквитати з пенальті лише один м’яч.
Перемога «EuroShoes» із рахунком 7:3 та рівноцінний реванш за поразку в кубку з такою ж перевагою (+4 м’ячі) — це гучна заявка на захист чемпіонського титулу.
В інших поєдинках туру команда «Крост» також здійснила камбек, на останніх секундах провівши переможний гол у ворота «Олімпу» (Довбиська ТГ) — 7:6, а «Звягель-3» розгромив «Фанів Звягеля» — 13:1.
Перед останнім туром у турнірній таблиці «EuroShoes», «Рись» та «Звягель-3» мають по 12 очок, 9 — у команди «Крост». У завершальному турі центральним стане протистояння «EuroShoes» та «Звягель-3».
Для чемпіонства «EuroShoes» необхідна лише перемога, адже малоймовірно, що «Рись» втратить очки з довбиським «Олімпом». У разі поразки, «EuroShoes» ризикує взагалі не потрапити до числа призерів, адже в такому випадку їх може наздогнати за очками та випередити за додатковими показниками команда «Крост», яка має непогані шанси та мотивацію в матчі зі «Звягель-АТО».
Команда «Звягель-3» забронювала за собою бронзові нагороди, та у випадку перемоги або нічиєї претендує лише на срібло і шанс команді «Рись» повернути першу підсумкову сходинку турнірної таблиці.
Перше місце в списку бомбардирів упевнено (з 20 голами) посідає М.Музичук («Звягель-3»). Найближчі переслідувачі: О.Іщенко («Олімп») — 11 голів та А.Гороницький («Рись») — 9 голів.
Завершальний тур чемпіонату відбудеться після повернення Житомирщини до помаранчевої карантинної зони.
За матеріалами Новоград-Волинської міської асоціації футболу