«Веселковий» ярмарок — свято осені, вшанування традицій та виховання милосердя

«Веселковий» ярмарок — свято осені, вшанування традицій та виховання милосердя

Хто з нас, українців, не знає, що таке ярмарок? Таких, мабуть, не знайдеш. Адже це свято — наша національна особливість, свято спілкування і веселощів, продажу товарів та гарного настрою.
Тож, наслідуючи українські народні звичаї і традиції, дошкільний навчальний заклад №16 «Веселка» вже вдруге провів своє Свято ярмарки. А започаткувала традицію завідуюча садочком В.І.Данюк, прийшовши на цю посаду. Головною ідеєю стало згуртувати батьків та малечу, прищепити любов до національних звичаїв навіть у найменших вихованців, а також — виховання милосердя, адже ярмарок — благодійний. Минулого року вдалося зібрати 2000 грн., які передали на лікування бійцю 30-ї бригади. Цьогоріч мета також благодійна — допомогти з лікуванням вихованиці групи «Бджілка» — 4-річній Яні Жовтюк, яка живе у прийомній родині.
З нагоди ярмарку відбувся святковий концерт. У ньому зі співами й танцями взяли участь вихователі та діти. Вікторія Іванівна привітала присутніх: «Я рада вас бачити на благодійному ярмарку, що вже стає традиційним. Сьогодні ми допомагаємо Яні Жовтюк, адже не можемо залишатися осторонь від її біди. Хочу подякувати представникам влади, з допомогою якої у садочку зробили новий дах, подарували лікувальний апарат для дітей, котрі хворіють на астму, та апарат для виготовлення кислотної пінки. У нашому садочку — багато різних свят, адже діти мають зростати здоровими і щасливими».
Завітав на ярмарок — як дідусь і як представник влади — перший заступник міського голови М.Г.Усенко: «Хочу щиро побажати здоров’я та мирного неба над Україною. Варто зазначити, що влада намагається допомагати та сприяти садочку. Вже дещо зроблено, ще щось — у планах. Щиро вітаю зі святом. Хай Бог допомагає нам у всьому».
Також привітала дітей, батьків та присутніх О.В.Солодовник, директор медичного коледжу: «Хочу подякувати батькам, які прийшли підтримати своїх дітей. А також подякувати і Миколі Григоровичу, котрий підтримує цей та наш заклади, допомагає з ремонтом. Я, Микола Григорович та Вікторія Іванівна йдемо на вибори однією командою. Вікторія Іванівна дуже переймається за цей садочок, багато всього встигла зробити для нього».
Наприкінці вистави всіх запросили на ярмарок, де починало вирувати життя. На ньому презентували свої кулінарні вміння та щедрі дари осені. Ідеї та креативність кожної групи вразили великим асортиментом випічки, різноманітними акціями та цікавими декораціями.
Людмила ПЕТРУК
Фото Сергія ЩУРУКА