Спалювання листя та сміття на території громади категорично забороняється!

Спалювання листя та сміття на території громади категорично забороняється!

Із настанням весняного періоду громадяни починають прибирати свої земельні ділянки, спалюють листя та суху траву. Спалювання завдає шкоду довкіллю та здоров’ю людини. Токсини, що виділяються під час горіння рослин та інших речовин, провокують виникнення хвороб, зокрема дихальної системи.
Згідно з Правилами благоустрою території міста Новограда-Волинського, категорично забороняється спалювання сміття, опалого листя, відходів рослинного походження тощо (на території підприємств, організацій, домоволодінь, зелених насаджень та інших місцях).
Порушення у сфері благоустрою тягнуть за собою накладання штрафів на громадян — від 340 до 1360 грн, на посадових осіб та громадян-суб’єктів господарської діяльності — від 850 до 1700 грн (стаття 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення — порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів).
Повідомляємо, що інспекцією благоустрою при управлінні житлово-комунального господарства, енергозбереження та комунальної власності міської ради будуть систематично проводитися рейди з виявлення порушників Правил благоустрою території міста Новограда-Волинського як протягом дня, так і у вечірній час.
Просимо громадян дотримуватися Правил благоустрою та не допускати вчинення правопорушень. Якщо ви стали свідком спалювання листя, то спробуйте спершу поговорити з правопорушником і переконати його не робити цього. Якщо розмови не подіють, то викликайте відповідні служби. Повідомляйте про порушення за адресою: вул.Шевченка, 15 (3 поверх), каб. №1, 2 (у робочі дні з 8:00 до 17:15) або за телефоном: (04141) 3-01-90 та 102, inspector16@ukr.net.
Закликаємо громадян бути свідомими: не забруднювати навколишнє середовище та не труїти один одного.
Інспекція благоустрою при УЖКГЕ та КВ міської ради