Невтомна листоноша жадана в кожній хаті, як весняний світлий день

Невтомна листоноша жадана в кожній хаті, як весняний світлий день

Завжди мріяла Галина Григорівна Шилова бути корисною людям і опанувати професію листоноші. А в 1980 році збулася її мрія, прийняли її на роботу в Новоград-Волинський районний вузол зв’язку листоношею.
Вона раділа, хоч знала, що нелегкою є поштова професія, універсальна та складна. Упродовж робочого дня листоноші долають не один кілометр. Потрібно було вивчити доставочні дільниці, вивчати правила оформлення документації при оплаті переказів, пенсії, при видачі рекомендованих відправлень, листів, телеграм, оформляти підписку на періодичні видання, звітність, уміти спілкуватися з людьми, здобути їх довіру.
Галину Григорівну колектив поштовиків прийняв із душею та повагою, допомогли опанувати професію. Наставниками стали професіонали: С.А.Красноставська, О.П.Спіцина, Т.А.Осінська. Це була справді життєва школа досвіду.
У поштовому зв’язку завжди пахло свіжою друкарською фарбою. Було різнобарв’я обгорток журналів, листівок та газет, панувала особлива атмосфера. Вона любила свою роботу й отримувала від неї задоволення. Щодня йшла до людей із радістю, несла в кожну домівку періодику, листи і телеграми від рідних, близьких і коханих, була жадана в кожній хаті на вулицях Івана Франка, Радянській, Урицького, Островського, Олени Пчілки.
Привітна, завжди з приємною усмішкою, чесна, порядна, добра, вона заслужила повагу в людей та в колективі зв’язківців.
Галина Шилова творчо ставилася до професії, удосконалювала робочий процес, швидко опановувала передові методи праці, за що адміністрація районного вузла зв’язку нагороджувала її преміями, подяками та грамотами.
Із чоловіком збудували дім, посадили сад, вивчили і виростили трьох дітей. Дітям передали повагу до людей і любов до праці, а вони подарували їм онуків та правнуків.
Після виходу на пенсію Галина Григорівна стала на облік у первинну ветеранську організацію «Укрпошти», є активною учасницею заходів ветеранської організації. За активну громадянську позицію нагороджена подякою міської організації ветеранів. Вона любить своє місто, гуляти його вуличками, милуватися краєвидами.
Чудовий квітень у другій половині місяця дарує нам сонячне тепло та перші весняні квіти. А Галині Григорівні Шиловій — 90-річний ювілей!
Галино Григорівно! Ми раді, що ваша професійна мрія здійснилася, що ви були корисні людям, дарували їм тепло свого серця, приносили в кожну домівку не тільки газети і листи, але й частинку своєї душі.
Уся наша дружна родина ветеранів-зв’язківців вдячна Вам за сумлінну працю, активну участь у житті ветеранської організації, за мудрість і тепло вашого серця. Прийміть наші вітання з нагоди Вашого 90-річчя від усіх ветеранів «Укрпошти». Щиро бажаємо, щоб у серці до віку добро не згасало і не було втоми лагідним рукам, а душа не підкорялася рокам!
Л.ПРОКОПОВА, почесна голова ветеранської організації Укрпошти з 1995-2021 рр.