Шахраї видурили в бабусі 3000 гривень…

До правоохоронців часто звертаються громадяни, які постраждали від різних шахрайських схем. Поліцейські в межах досудових розслідувань вживають заходів щодо встановлення причетних осіб. Однак попередити ошуканство — під силу кожному. Просто припиніть довіряти незнайомцям, які телефонують вам чи непрохано приходять до ваших осель.
Днями до Новоград-Волинського районного відділу поліції надійшла заява від 72-річної жінки про те, що її ошукали.
Заявниця розповіла, що до неї зателефонувала невідома жінка та, представившись слідчим поліції, повідомила, що дочка заявниці спричинила тілесне ушкодження 3-річній дитині. Відтак, мовляв, за лікування потрібно перерахувати грошові кошти в розмірі 3000 гривень. За уявний, як виявилося згодом, порятунок дитини бабуся перерахувала вказану суму на банківський рахунок.
За вказаним фактом поліцейські відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.190 (Шахрайство) КК України, у межах якого встановлюють усі обставини та причетних до злодіяння осіб.
Працівники поліції закликають: якщо вам телефонує невідома особа та, назвавшись представником правоохоронних органів, повідомляє, що з вашим родичем сталася біда, одразу телефонуйте за номером «102»!
Не погоджуйтесь на умови, особливо, якщо телефонні абоненти вимагають терміново сплатити гроші за порятунок когось із ваших близьких. Перевіряйте всі відомості, самі зателефонуйте до своїх рідних та уточнюйте інформацію.
Запам’ятайте самі та розкажіть про заходи перестороги літнім батькам та рідним. Якщо дотримуватися основних правил безпеки при спілкуванні з телефонними шахраями або підозрілими людьми, можна вберегти себе від втрати коштів. Обов’язково перевіряйте достовірність інформації перед тим, як вчиняти якісь дії.
Новоград-Волинський районний відділ поліції