Затишок — своїми руками!

Погода все більше радує сонячними днями, календар твердить, що надворі панує другий місяць весни, а не за горами літо. Це — найкращий час, щоб облаштувати власний сад і зробити його місцем відпочинку на свіжому повітрі. У нелегкій справі помічниками стануть кілька порад.
Завжди успішним рішенням буде повісити гойдалку. Її не складно зробити зі звичайних підручних матеріалів. Головне, аби міцними були канати й кріплення. Наявність гойдалки в саду додасть романтичності та дитячих веселощів.
Створіть унікальні клумби для квітів. Їх можна зробити з непотрібних речей для дому. Будь то скат, сітка, пляшки чи навіть дірявий човен. Усе — у ваших руках. Головне — фантазія і креатив!
Викладіть у саду доріжки. Для того, щоб доріжка в саду приваблювала, можна зробити її з плитки, яка залишилася після ремонту. Це буде не лише стильно, а й зручно. Особливо, ходити після дощу. Також доріжку можна викласти з тонких обрізаних пеньків або ж невеличких каменів, які мають продовгувату форму. Усе залежить від того, як ви це бачите.
Якщо маєте пеньки, то зробіть із більшого столик, а з менших — стільчики. Розставте стільчики навколо столика чи як вам зручно й пийте чай і каву на свіжому повітрі. До речі, усім членам родини це теж буде зручно.
Створіть святковий настрій на кожен день. Для цього досить у саду розвісити кольорові гірлянди, а з настанням темноти вмикати їх. Проводьте вечори у романтичній атмосфері. І ніякий карантин не завадить святковому та гарному настрою.
Креативним рішенням стане зібрати меблі з палетів. За допомогою дерев’яних піддонів можна створити цілий комплект садових меблів для відпочинку. Це можуть бути дивани, столи, підлога тощо. А для того, щоб вони підіймали настрій, розфарбуйте їх яскравими кольорами. Обов’язково використайте спеціальну вологостійку фарбу, аби меблі завжди залишилися в хорошому стані. Після цього облаштуйте їх так, як заманеться, і місце для відпочинку готове.
Посадіть рослини, які в’ються. Якщо маєте бесідку, то висадіть їх поруч або ж біля паркана. У будь-якому разі в’юнка рослина додасть казковості. У пригоді може стати виноград чи запашний квітучий клематис.
Не чекайте дива. Створюйте затишок навколо себе власними руками. Це не займе багато часу та значних витрат. Головне, аби в потрібний момент прийшло бажання працювати та креативити. І невдовзі отримаєте чудову зону для відпочинку, яка радуватиме не один день!
Підготувала Інна ЖУР