«Лесині джерела» цьогоріч відбудуться 23, 24, 25 липня

Стартувала підготовка до проведення у 2021 році Міжнародного свята літератури і мистецтв «Лесині джерела». Відбулося перше засідання організаційного комітету.
Рішенням виконавчого комітету міської ради від 14.04.2021 р. №116 датою проведення Міжнародного свята літератури і мистецтв «Лесині джерела» визначено 23, 24, 25 липня 2021 року. Також затверджено склад організаційного комітету з питань його підготовки та проведення.
Міжнародне свято цьогоріч проходитиме в межах відзначення 150-річчя від дня народження Лесі Українки. Також його проведення передбачене планом заходів з підготовки та відзначення 150-річчя з дня народження Лесі Українки, затвердженим розпорядженням Кабінету Міністрів України від 24 лютого 2021 р. №136-р «Про затвердження плану заходів з підготовки та відзначення 150-річчя з дня народження Лесі Українки».
Режисером основних фрагментів «Лесиних джерел» цього року стала Світлана Смолковська, яка поінформувала членів організаційного комітету про заплановані заходи свята. Про хід підготовки до «Лесиних джерел» також ознайомила директор міського Палацу культури імені Лесі Українки Ірина Антипчук. Поряд із традиційними фрагментами міжнародного заходу плануються і нові. Оскільки подія передбачена урядовою постановою, очікується приїзд перших посадових осіб держави, залучення до міста туристів.
Складність в організації Міжнародного свята літератури і мистецтв «Лесині джерела» полягає в нестабільній епідемічній ситуації в Україні. Тому під час підготовки всі заходи мають передбачати вимоги законодавства щодо запобігання поширенню COVID-19.
Інформація міської ради