Уперше в історії футбольний клуб із Яруня стартував у чемпіонаті області

Уперше в історії футбольний клуб із Яруня стартував у чемпіонаті області

Відбулася ця історична для Ярунської громади подія 8 травня. У першому турі сезону-2021 першості Житомирщини серед команд другої ліги суперником ФК «Ярунь» стала команда «Зоря-2» із Романова.


З огляду на дебют, господарі поля — і організатори, й гравці — переживали хвилюючі емоції. У стислі терміни вдалося привести поле і навколостадіонну інфраструктуру у відповідність до вимог обласної Асоціації. Значною мірою, силами місцевих активістів-уболівальників (відзначимо Сергія Бармака і Геннадія Челядіна), підготували газон, переробили ворота на необхідний стандарт, встановили флагштоки, облаштували благоустрій. Як зізнався представник Асоціації, претензій до дебютанта в нього немає.
«Ярунь-арена» вперше приймала гру обласного чемпіонату, і декілька сотень уболівальників із нетерпінням чекали, якої ж якості вийде цей «млинець».
Сформований із місцевих футболістів, гравців чемпіонату Новоград-Волинського району, без, так званих «легіонерів», ФК «Ярунь» як тренер-консультант очолив Дмитро Горбаченко.
«Голи будуть, — пообіцяв він перед матчем. І жартома додав: — Побачимо, правда, у чиї ворота».

У підсумку глядачі побачили аж п’ять результативних ударів. І всі вони, на їхню радість, прийшлися у ворота «Зорі-2».
Попри те, що початок поєдинку видався сумбурним, у середині першого тайму ініціативу захопив ФК «Ярунь» і до перерви повів у рахунку 2:0. У другому таймі у ворота гостей влетіло ще три голи. Відзначилися В.Ейсмонт (тричі), Р.Ящук та А.Веселик.
Футбольний сезон обласного рівня в Яруні став можливим завдяки співпраці місцевих органів самоврядування, меценатів і футбольних активістів. Ініціативу засновника районної команди «Авангард» (Горбаша) Олександра Данчука підтримали голова Ярунської громади Сергій Романюк і його заступниця Юлія Рай. Генеральним спонсором футбольного клубу виступило підприємство «Птахівник» (в особі Андрія Мармалюка і Валентини Гальчук). Допомагають фінансово й інші меценати, зокрема ТОВ «УкрДорСервіс» (Юрій Гнітецький, Дмитро Рудницький). Підтримав становлення команди в Яруні голова Новоград-Волинської районної федерації футболу, відомий місцевий футбольний функціонер Василь Гордійчук.
Разом із ФК «Ярунь» у другій лізі обласного футболу дев’ять команд. Отже, на ярунчан загалом чекає шістнадцять матчів. Зокрема, з суперниками з Малина, Ружина, Черняхова, Хорошева. Про завдання на сезон наразі скромно мовчать, але в майбутнє дивляться з оптимізмом.
* * *

8 травня відбувся перший тур у всіх трьох лігах чемпіонату Житомирщини. Новоградський «Звягель», який втрату групи гравців, котрі кували чемпіонство минулого сезону у вищій лізі, компенсував кращими молодими футболістами з дублюючого складу, поступився в гостях «Поліссю» зі Ставків — 2:0.
У межах першої ліги «Звягель-2» також грав у Ставках. І теж зазнав поразки — 0:1.
Наші сусіди — «Керамік» із Баранівки — поступилися команді «Оріон» (Нова Борова) — 0:5.
Олег БРЮХАНОВ
Фото автора