У Новограді вшанували пам’ять загиблих у Другій світовій війні

У Новограді вшанували пам’ять загиблих у Другій світовій війні

Український народ здійснив вагомий вклад у перемогу над нацизмом. У жорстоких боях, рятуючи українські землі, віддали своє життя справжні герої, які відстояли право вільно жити на рідній території. У національній свідомості українців назавжди закарбовано прояв мужності та відваги наших дідів та прадідів.
Керівництво Новоград-Волинської міської територіальної громади, району, ветерани, учасники бойових дій на території інших держав та АТО/ООС, військовослужбовці, депутати, члени виконавчого комітету міської ради, учнівська та студентська молодь, громадськість здійснили урочисте покладання квітів та вшанування воїнів з нагоди відзначення 76-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні біля пам’ятного знака Скорботної матері.
Під час заходу лунали тематичні пісні. Було схилено голови під час хвилини мовчання, вшановуючи пам’ять жертв Другої світової війни та нинішніх загиблих борців за свободу та незалежність України.

Зі словами вдячності до ветеранів звернулися міський голова Микола Боровець, голова районної ради Артур Загривий, голова міської організації ветеранів Василь Парфьонов та представник молодіжної ради Богдан Данилюк. У кожному виступі звучало слово «Мир» — як найбільше прагнення кожного українця та слова подяки тим, хто подарував цю велику перемогу.
Рясна кількість квітів лягла до місць пам’яті та вічного спочинку героїв Другої світової війни та патріотів, які віддали своє життя за мирне небо.
1939-1945. Пам’ятаймо. Перемагаймо.

* * *

У межах заходів з відзначення 76-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в міському Парку культури й відпочинку відбулася «Ретро-вечірка» за участю муніципального духового оркестру міського Палацу культури імені Лесі Українки, талановитої молоді та місцевих музичних колективів. Захід організовано управлінням культури і туризму Новоград-Волинської міської ради.
Інформація та фото міської ради