Хроніка 21/2021

ПРАВООХОРОНЦІ ВИКРИЛИ ЖИТЕЛЯ РАЙОНУ В КРАДІЖЦІ ПАЛЬНОГО
Поліцейські Новоград-Волинського районного відділу поліції встановили причетність жителя району до крадіжки пального з комбайна. Триває досудове розслідування, чоловікові може загрожувати позбавлення волі.
До правоохоронців звернувся 28-річний житель Житомира із заявою про викрадення дизельного пального з його комбайна, який знаходиться в с.Токареві Новоград-Волинського району.
Поліцейські розпочали необхідні розшукові заходи та встановили, що до крадіжки причетний 22-річний житель с.Токарева. Про молодика відомо, що він уже притягувався до кримінальної відповідальності за майнові злочини.
Як з’ясувалося згодом, хлопець двічі проникав на територію володіння заявника та здійснював крадіжки. Він викрав 100 літрів пального, чим завдав матеріального збитку на суму понад 2600 гривень.
Підозрюваний свою провину визнав та розповів, що викрадене встиг продати.
22 травня слідчі Новоград-Волинського райвідділу оголосили молодику про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.
Відповідно до чинного законодавства, таке протиправне діяння карається позбавленням волі на строк від 3 до 6 років.
ВОДІЙ-ПОРУШНИК НАМАГАВСЯ ВІДКУПИТИСЯ ВІД ПОЛІЦЕЙСЬКИХ
У Новограді-Волинському керманич автомобіля запропонував поліцейським гроші, щоб відкупитися від відповідальності за порушення Правил дорожнього руху. Правоохоронці задокументували факт підкупу. Розпочато досудове розслідування.
Увечері 19 травня працівники сектору реагування патрульної поліції Новоград-Волинського районного відділу помітили водія, який порушив правила користування ременем безпеки.
Поліцейські зупинили транспортний засіб для з’ясування обставин. За кермом автомобіля DAF перебував 60-річний житель с.Соколова Житомирського району.
Під час спілкування із поліцейськими чоловік, щоб уникнути адміністративної відповідальності, запропонував правоохоронцям гроші.
На місце події виїхала слідчо-оперативна група райвідділу, працівники якої належним чином задокументували всі обставини події.
Поліцейські притягнули чоловіка до адміністративної відповідальності за ч.5 ст.121 КУпАП (Порушення правил користування ременями безпеки та реєстрації транспортного засобу) та розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України.
Законодавством подібні протиправні дії караються штрафом від 1 тисячі до 4 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від 2 до 4 років, або позбавленням волі на той самий строк.
ЗА ДОМАШНЄ НАСИЛЬСТВО ЗВЯГЕЛЬЧАНИНУ ЗАГРОЖУЄ КРИМІНАЛЬНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ
34-річний житель Новограда-Волинського протягом року систематично знущався над рідними. За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження. Чоловікові може загрожувати до двох років ув’язнення.
Днями до поліцейських райвідділу звернулася 33-річна місцева жителька із заявою про те, що її співмешканець вчиняє відносно неї домашнє насильство.
Чоловік добре знайомий правоохоронцям, адже раніше вже неодноразово притягувався до відповідальності за вчинення домашньої тиранії. Поліцейські виносили термінові заборонні приписи, складали адміністративні матеріали, а також постійно проводили з 34-річним чоловіком профілактичні бесіди. До дебошира застосовувалися штрафні санкції та навіть адміністративний арешт. Проте його це не зупиняло, натомість він продовжував тиранити своїх близьких.
Також чоловік раніше вже був засуджений за вчинення грабежу та крадіжок. Нині він ніде не працює та вживає спиртне, через що в родині постійно виникають конфлікти.
Декілька днів тому правоохоронці втихомирювали чоловіка через вчинення фізичного та психологічного насильства щодо дружини та неповнолітнього пасинка.
Цього разу поліцейські розпочали кримінальне провадження за вчинення домашнього насильства (ст.126-1 КК України).
Відповідно до чинного законодавства, таке протиправне діяння карається громадськими роботами на строк від 150 до 240 годин, піврічним арештом, обмеженням волі до 5 років або ув’язненням на строк до 2 років.
Новоград-Волинський районний відділ поліції