«Авангард» не братиме участі в чемпіонаті області серед ветеранів 40+

«Авангард» не братиме участі в чемпіонаті області серед ветеранів 40+

У порівнянні з минулим сезоном, у 2021 році з мапи ветеранських команд Житомирщини зникла низка команд — «Авангард» (Новоград-Волинський), «Технофон» (Любар), другий сезон поспіль команда з Коростеня. Декілька команд змінили приписку: команда «Ветеран» (Лугини) перебазувалася в Путиловичі, колишнього Лугинського району, а команда, що минулого року представляла Вінницьку область, з Махнівки перебралась у Козятин.
Відсутність у сезоні новоград-волинського «Авангарду» прокоментував керівник клубу Геннадій Челядін: «Дефіцит кадрів, декілька гравців перейшли в інші команди, а ще декілька — грають у першості області, тому, у зв’язку з введенням усіх гравців обласних турнірів у базу УАФ, ветерани не можуть грати за дві різних команди. Якби в області був організований чемпіонат у віковій категорії 50+, тоді б команда «Авангард» готова була б грати, тому що важко конкурувати на полі футболістам, яким по 40 і 50 років. Наша команда «Авангард» 50+, після перемоги на цьогорічному зимовому турнірі з мініфутболу в Житомирі, зосередиться на дограванні чемпіонату України з футзалу, завершальний етап якого відбудеться на початку червня в Одесі, а також зіграє в Кубку України з футзалу. Орієнтовно в кінці літа плануємо зіграти на Всеукраїнському турнірі з футболу 8+1, серед ветеранів 50+, пам’яті Миколи Сюсюри, у якому наша команда стала переможцем у 2019 році. Відновлення виступів у категорії 40+ плануємо в наступному сезоні, коли в цій віковій категорії в нашому місті і районі з’являться нові гравці, які зможуть увійти до складу команди «Авангард» та представити нашу громаду на обласних змаганнях».
В обласному чемпіонаті серед ветеранів розширений Новоград-Волинський район представлятиме лише баранівський «Керамік», до складу якого увійшли декілька екс-гравців «Авангарду». У першому турі, що відбувся 23 травня, «Керамік» переміг «Моноліт» (Козятин) — 2:1.
За матеріалами Новоград-Волинської міської асоціації футболу