Керівник Новоград-Волинської окружної прокуратури закликав діяти спільно в забезпеченні законності

18 травня в Новоград-Волинській окружній прокуратурі під головуванням керівника відомства відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів, на якій обговорили стан запобігання і протидії злочинності, у тому числі — її організованим формам та на пріоритетних напрямах.
На координаційній нараді, у якій узяли участь і виступили начальник Новоград-Волинського районного відділу поліції, начальник Новоград-Волинського РВ УСБУ в Житомирській області, представники органів влади Новоград-Волинського району та міста Новограда-Волинського, обговорили стан протидії злочинності, забезпечення законності та правопорядку в регіоні.
Керівник окружної прокуратури зосередив увагу присутніх безпосередньо на тих проблемних питаннях, які вимагають невідкладного вирішення та суттєвої активізації спільних зусиль правоохоронців.
Серед таких, зокрема, — необхідність вжиття заходів для виявлення та розкриття кримінальних правопорушень у земельній сфері, сферах охорони довкілля, надр, водних ресурсів та незаконної порубки, перевезення та збуту лісу, бюджетній, кредитно-фінансовій сферах, у паливно-енергетичному комплексі, щодо корупційних правопорушень та легалізації коштів, отриманих незаконним шляхом, а також необхідність забезпечення належного якісного розслідування кримінальних правопорушень та прийняття остаточних законних рішень у кримінальних провадженнях.
Іван Островський також окреслив й інші актуальні питання, зокрема, з приводу вжиття належних заходів до відшкодування збитків, завданих кримінальними правопорушеннями; щодо протидії правопорушенням у сфері незаконного обігу наркотичних засобів; стосовно попередження кримінальних правопорушень тощо.
Учасники наради обмінялися думками з проблемних питань, висловили своє бачення щодо їх вирішення та надали відповідні пропозиції.
Підсумовуючи роботу координаційної наради, Іван Островський наголосив, що забезпечення законності і правопорядку в регіоні — це спільне завдання правоохоронців, органів державної влади і місцевого самоврядування, закликавши всіх до спільних, злагоджених дій.
За результатами наради, з урахуванням пропозицій, розроблено скоординовані заходи, з метою усунення негативних тенденцій у регіоні.
Новоград-Волинська окружна прокуратура