www.zvyagel.com.ua









free counters Яндекс.Метрика
Украина онлайн


Тестодром 22/2021

04 Червня 2021 | Оприлюднив: | 8 просмотров
0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 оценок, в среднем: 0,00 из 5)
Для того щоб оцінити запис, ви повинні бути зареєстрованим користувачем сайту.
Loading...

Відповідаючи на питання «Тестодрому», ви можете перевірити рівень своєї ерудиції. Для цього підсумуйте очки, які ви одержите за правильні відповіді.

  1. З якої водойми виходив дядько Чорномор і 33 богатирі? А. Річки. Б. Озера. В. Ставка. Г. Моря.
  2. Що було символом достатку в греків? А. Ріг. Б. Вухо. В. Кишеня. Г. Торба.
  3. Положення в шаховій партії, коли фігури однієї з сторін не мають ходів, але їхньому королю не оголошено шах. А. Мат. Б. Пат. В. Цугцванг. Г. Гарде.
  4. Звання Шмідта, за дітей якого видавали себе Остап Бендер і його соратники. А. Лейтенант. Б. Капітан. В. Полковник. Г. Генерал.
  5. Країна з столицею Луанда. А. Ангола. Б. Намібія. В. Ботсвана. Г. Замбія.
  6. Національність фізика Ампера, на честь якого названо одиницю сили електричного струму. А. Німець. Б. Француз. В. Австрієць. Г. Швейцарець.
  7. Яку річку монголи називають Хара-Мурен? А. Амур. Б. Уссурі. В. Шилка. Г. Аргунь.
  8. Яка з цих поем Т.Г.Шевченка є російськомовною? А. «Катерина». Б. «Сон». В. «Тризна». Г. «Гайдамаки».
  9. Який обласний центр стоїть на Пслі? А. Суми. Б. Черкаси. В. Ченігів. Г. Херсон.
  10. Чому героя українських народних дум Байду підвісили за гак ребром? А. Відмовився очолити військо яничарів. Б. Знищив сотню турків. В. Відмовився одружитися з донькою султана. Г. Їв багато сала.

Одразу попереджаємо: не варто надто серйозно ставитися до результату тестування, але задуматися не завадить. Отже, за кожну правильну відповідь на запитання №1-3 нарахуйте собі по очку, за правильні відповіді на запитання №4-6 – по два очки і по три очки за кожну правильну відповідь на запитання №7-10.

0 очок – Безнадійний випадок.
1-7 очок – Є ще деякі надії.
8-14 очок – Людина середньої ерудиції.
15-20 очок – Досить ерудована людина.
21 очко – Ви – суперерудит.

Склав Анатолій КАМІНСЬКИЙ

ВІДПОВІДІ НА ТЕСТОДРОМ У №22: 1. Г. 2. А. 3. Б. 4. А. 5. А. 6. Б. 7. А. 8. В. 9. А. 10. В. (Натисніть Ctrl+A)

Вы должны войти что бы писать комментарии.

Позначки:, , ,