Завершився чемпіонат міста Новограда-Волинського з футболу сезону 2020/21

Завершився чемпіонат міста Новограда-Волинського з футболу сезону 2020/21

6 червня матчем «Рись» (Держлісгосп) — «EuroShoes» завершився відкритий чемпіонат Новоград-Волинської громади з футболу.
Поєдинок проходив на центральному стадіоні «Авангард», але жодного турнірного значення не мав, адже всі призери визначилися в попередніх турах другого кола. Так, «Нива» (Майстрів) в очній боротьбі за друге місце несподівано перемогла «Рись» із рахунком 2:1, що дало підопічним Геннадія Челядіна шанс поборотися за перше місце в очному матчі з командою «EuroShoes». Але чинні володарі Кубка міста з футболу, команда «EuroShoes», у напруженій боротьбі все ж таки здолали «Ниву» — 4:2 і за тур до завершення чемпіонату завоювали перше місце.
У завершальних матчах чемпіонату майстрівська «Нива» отримала технічну перемогу над «Звягелем-3» та здобула срібні медалі, а команда «EuroShoes» резервним складом поступилася бронзовому призеру чемпіонату, команді «Рись», із розгромним рахунком 1:6.
Отже, підсумки чемпіонату та коротка характеристика команд.
4-те місце — «Звягель-3» (ДЮКФП). Наймолодша за віком гравців команда чемпіонату заслуговує на номінацію «Жага до перемоги»! Незважаючи, що команда не виграла жодного поєдинку, підопічні Андрія Лося виходили і боролись у кожному матчі та значно додали в грі, а більшість гравців цього сезону досить успішно грають уже за другу команду «Звягеля» в першості області.
3-тє місце — «Рись» (Держлісгосп). Наймотивованіша команда чемпіонату досить рівно пройшла сезон, але у вирішальному матчі за 2 місце мінімально поступилася «Ниві», з якою в підсумку різниця — одне очко, а різниця забитих/пропущених м’ячів майже однакова.
2-ге місце — «Нива» (Майстрів). Найавторитетніша команда, на чолі зі старостою села Майстрова (та членом виконкому) голкіпером команди Геннадієм Челядіним, у складі з депутатами міської ради Олександром Широкопоясом та Ігорем Олійником та спеціалістами управління молоді та спорту, керівниками ЦФЗН «Спорт для всіх» Іваном та Анатолієм Тимофєєвими.
1-ше місце — «EuroShoes». Найсильніша команда міста не тільки з футболу, а й із футзалу. Молодий колектив, кістяк якого складається з гравців команд «Звягеля», грає у своє задоволення, що неодноразово дало результат у вигляді найвищих місць у турнірах під егідою НВМАФ.
На церемонії нагородження були присутні голова Новоград-Волинської міської асоціації футболу Олександр Лавренюк, голова Житомирської обласної асоціації футболу Руслан Павлюк та начальник управління молоді та спорту Новоград-Волинської міської ради Ярослав Циба.
Руслан Павлюк відзначив, що Новоград-Волинська міська асоціація футболу рухається в правильному напрямку, а в Новограді-Волинському проводиться єдиний повноцінний чемпіонат міста серед усіх міст Житомирської області. Також Руслан Віталійович вручив Новоград-Волинській міській асоціації футболу сертифікат на 15 тис. грн та футбольні м’ячі для розвитку масового футболу.
Після матчу команди-призери отримали нагороди — грамоти, медалі та кубки, футбольні м’ячі, а також грошові премії від голови НВМАФ та приватного підприємця Олександра Лавренюка.
Нагадаємо, що чемпіонат міста розпочався ще минулого року, але через пандемію змінив формат на осінь/весна. На старт вийшло 8 команд, але з різних причин (фінансові труднощі, високий рівень суперників, пандемію та інше) до завершальних турів, на жаль, дійшли не всі.
Наступний сезон міська асоціація розпочне вже через декілька тижнів, але, в порівнянні з минулим розіграшем, до учасників змагань будуть висунуті додаткові вимоги, які для розвитку масового футболу рекомендують ввести УАФ та обласні асоціації футболу.
Інформація та фото Новоград-Волинської міської асоціації футболу