«Звягель» і ФК «Ярунь» зазнали домашніх поразок у 5-му турі чемпіонату області

«Звягель» і ФК «Ярунь» зазнали домашніх поразок у 5-му турі чемпіонату області

Минулої суботи відбулися ігри 5-го туру чемпіонату Житомирської області з футболу. Уболівальники на стадіонах Новоград-Волинщини побачили результативний футбол, але він приніс залікові очки не всім командам-господарям.
У вищій лізі «Звягель» приймав найпринциповішого суперника — коростенський «Мал».
Зайве говорити про мотивацію, адже останніми роками ці команди конкурують як не за чемпіонство, то за місця в призовій трійці. В останньому турі минулого сезону на полі було зафіксовано результат на користь «Малу», проте «Звягель» домігся технічної перемоги (за коростенців зіграв дискваліфікований футболіст) і став чемпіоном.
Тож у суботу на стадіоні «Авангард» усе було дуже принципово. «Мал» виграв перший тайм із рахунком 2:0. У другій половині гри Д.Галицький відквитав один гол, проте гості мінімальну перевагу втримали до фінального свистка.
Вигідною для обох команд стала нічия в Ставках, де місцеве «Полісся» і ФК «Бердичів» розійшлися нулями.
На вершині турнірної таблиці вищої ліги — «Полісся» і «Бердичів», у яких — по 11 очок.
10 очок має «Мал». У «Звягеля» — 6 очок, проте проведено на одну гру менше, ніж у всієї лідируючої групи. Тож шанс підтягнутися до конкурентів зберігається.
* * *

У межах першої ліги «Звягель-2» переміг удома ФК «Пулини» — 3:1. Голами відзначилися І.Тімофеєв, А.Гороницький, В.Скороход.
Баранівський «Керамік» здолав на виїзді СК «Овруч» — 2:1.
Лідирує в першій лізі «Полісся-2» — 10 очок. «Звягель» — на другому місці із дев’ятьма очками. Трішки вибрався із дна таблиці «Керамік», нарешті здобувши першу перемогу в сезоні.
* * *

Драматично розгорталася гра в Яруні, де місцева однойменна команда приймала «Колос» (Путиловичі) в межах другої ліги. Нагадаємо, ФК «Ярунь» підійшов до цього матчу в якості беззаперечного лідера, маючи чотири перемоги в чотирьох турах. «Колос» теж перебував у лідируючій групі. Тож глядачі очікували бойової гри.
...ФК «Ярунь», як у підсумку виявилося, програв матч протягом дванадцяти хвилин першого тайму: у період із 23-ї по 35-ту хвилину ярунчани пропустили чотири голи, на якій відповіли лише одним. Так співпало, що помилки в захисті гравців «Яруня» оберталися для них пропущеними м’ячами, натомість у вигідних моментах біля воріт суперника м’яч летів «у молоко».
У другому таймі «Ярунь» повернув інтригу. В.Ейсмонт, автор першого голу, відзначився ще двічі, і за пів години до завершення гри рахунок став 3:4. На жаль для місцевої публіки, далі було все, крім результативних ударів: влучання в штангу, блискуча гра голкіпера гостей, удари вище із неймовірно вбивчих позицій...
Проте ФК «Ярунь» залишився на першому місці із 12 очками. На другому місці — ФК «Малин» (10 очок). Певно, вирішальною принаймні в першому колі стане очна гра цих команд.
* * *

Обидві команди «Звягеля» здолали 1/8 фіналу обласного кубка пам’яті Героїв Небесної Сотні. Матчі-відповіді відбулися минулого тижня.
«Звягель» розгромив «Миропіль» — 5:0 (за сумою — 9:0) і у чвертьфіналі зіграє проти ФК «Бердичів».
«Звягель-2» переміг «Авангард» (Радомишль) — 3:0 (за сумою — 5:1), його суперником у чвертьфіналі стане команда «Полісся-2» (Ставки).
Олег БРЮХАНОВ