Міська рада затвердила схему утилізації сміття з м’ясокомбінату

Уже рік, як на території колишнього м’ясокомбінату зберігається декілька сотень тонн сміття скандального походження.
Сміття, за всіма ознаками, — іногороднє, було завезено в Новоград так, що офіційно «ніхто нічого не бачив і ніхто нічого не чув». Ні для кого в Новограді не секрет, що це було зроблено з метою, аби потім цілком легально вивезти його на міський полігон твердих побутових відходів. А різницю в коштах між оплатою за «прийом машини» на м’ясокомбінат і тарифом на утилізацію на полігоні ТПВ покласти в кишеню.
Ще депутати міської ради попереднього скликання звернулися до правоохоронних і контролюючих органів щодо незаконно завезеного сміття, на яке згодом було накладено арешт, порушено кримінальну справу…
Проте рік сміття лежить на м’ясокомбінаті, а проблему треба вирішувати. На сесії міської ради 3 червня депутати проголосували за те, щоб дозволити орендарю земельної ділянки колишнього м’ясокомбінату вивезти сміття на полігон ТПВ, а взамін орендар прибере від сміття території навколо полігону, де також утворилося несанкціоноване звалище.
Обговорення цього питання тривало емоційно, адже слушно прозвучали зауваження, що такі дії знову породжують «схему». Наразі затверджено місячний термін на виконання сесійного рішення. Міський голова Микола Боровець заявив, що це питання — на його контролі.
Олег БРЮХАНОВ