Жителя району ув’язнили на 3 роки і 2 місяці за неправдиве повідомлення про замінування метро

Новоград-Волинська окружна прокуратура підтримала публічне обвинувачення в кримінальному провадженні за фактом завідомо неправдивого повідомлення про підготовку вибуху, що загрожує загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками.
Установлено, що 24-річний житель одного із сіл Новоград-Волинського району, раніше судимий та умовно-достроково звільнений (01.03.2021 р.), уже 13 березня цього року, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, вирішив «розважитися».
Зокрема, уночі, близько 00 год 30 хв, знаходячись удома та достовірно знаючи, що інформація є неправдивою, із власного мобільного телефону зателефонував до поліції та повідомив про підготовку вибуху в метрополітені міста Києва.
Аби перевірити інформацію зловмисника, було обстежено території всіх станцій метрополітену та встановлено, що вибухові пристрої та вибухонебезпечні речовини на станціях відсутні, а повідомлення є завідомо неправдиве.
Відтак вироком Ємільчинського районного суду парубка визнано винним у скоєнні злочину за ч.1 ст.259 КК України та призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 2 роки 6 місяців.
Також до призначеного покарання судом приєднано невідбуту частину покарання за попереднім вироком та остаточно за сукупністю вироків позбавлено волі строком на 3 роки 2 місяці.
Овинуваченому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до набуття вироком законної сили — 05.08.2021 року.
Новоград-Волинська окружна прокуратура