«Росіяни не потисли руку на п’єдесталі»

«Росіяни не потисли руку на п’єдесталі»

Чемпіон світу з важкої атлетики Олег Ніколаєнко, повернувшись після змагань до Новограда, зустрівся із спортивною громадою міста і дав пресконференцію.
Привітав важкоатлета і міський голова Микола Боровець: «Дякую за такий подарунок для міста в рік 30-річчя незалежності України і 150-річчя від дня народження Лесі Українки. Бажаю подальшого професійного зростання і стати олімпійським чемпіоном!».
Олег Ніколаєнко став чемпіоном світу з важкої атлетики серед юніорів у ривку і бронзовим призером — за сумою двоборства (детальніше — у «Звягелі» №22 (1451) від 4 червня 2021 року).
Микола Боровець зазначив, що талановиті місцеві спортсмени, які прославляють громаду на всеукраїнському й міжнародному рівнях, отримують фінансове заохочення з міського бюджету. Олегу Ніколаєнку пообіцяли винагороду в сумі 20 тисяч гривень.
Перший тренер чемпіона Валерій Постіженко зауважив, що за сприятливих обставин в Олега може з’явитися можливість поїхати в складі збірної України на Олімпійські ігри 2024 року, адже важка атлетика — це олімпійський вид спорту.
Олег розповів, що займається спортом із 10 років. У дитинстві не мав міцної статури, тож вирішив ходити до спортзалу, щоб підкачатися. Праця над собою, помножена на тренерські поради, дуже швидко почала давати результат — перші перемоги й чемпіонства на дитячому і юнацькому рівнях.
«Попри чималий змагальницький досвід, досі хвилююся перед кожним підходом. Тим більше — на чемпіонаті світу, де втратиш при підйомі один кілограм — втратиш медаль», — поділився Олег Ніколаєнко. Відповідаючи на запитання про ставлення російської делегації до його чемпіонства, додав, що російський спортсмен не потис йому руку на п’єдесталі. Хоч за всіма традиціями, незалежно від результату, перед змаганнями і після прийнято привітати один одного.
Уже прибувши в Україну, Олег Ніколаєнко взяв участь у чемпіонаті України з важкої атлетики. Його здобуток — три золотих медалі серед студентів і бронза — серед дорослих.
Олег БРЮХАНОВ