Важкоатлет Олег Ніколаєнко здобув чотири медалі на чемпіонаті України

Важкоатлет Олег Ніколаєнко здобув чотири медалі на чемпіонаті України

У Хмельницькому відбувся чемпіонат України серед чоловіків та жінок з важкої атлетики та XVI Універсіада України з важкої атлетики.
У змаганнях узяв участь звягельчанин, вихованець відділення важкої атлетики Новоград-Волинської ДЮСШ, майстер спорту Олег Ніколаєнко. Через тиждень після чемпіонату світу серед юніорів, де Олег став чемпіоном та бронзовим призером, він показав чудовий результат. Виснажений після чемпіонату світу, Олег у м.Хмельницькому у ваговій категорії до 89 кг виборов чотири медалі. Він здобув бронзу за ривок на чемпіонаті України серед чоловіків та три золота — на XVI Універсіаді України — за ривок, поштовх та суму двоборства.
На сьогодні Олег Ніколаєнко є найперспективнішим важкоатлетом України, членом збірної команди України. За останні пів року він досяг небувалих результатів: срібний призер кубка України серед чоловіків, три золоті медалі на чемпіонаті України серед юніорів, золото та бронза на чемпіонаті світу серед юніорів в Узбекистані і чотири медалі на останніх змаганнях.
Крім цього, рік тому Олег став срібним призером на чемпіонаті Європи серед юнаків в Ізраїлі зі встановленням рекорду Європи серед юнаків.
За всю спортивну історію нашого міста я не пам’ятаю, щоб хтось із спортсменів Звягеля досяг таких високих результатів у будь-якому пріоритетному олімпійському виді спорту. А Олег зміг. Наша мета — здобути ліцензію на Олімпійські Ігри 2024 в Парижі. На зустрічі з міським головою Миколою Боровцем, який привітав Олега із золотом та бронзою на чемпіонаті світу, він запевнив Миколу Петровича, що докладе максимум зусиль для здобуття ліцензії на Олімпіаду. А якщо виборе ліцензію, то Микола Петрович буде в складі делегації як міський голова міста, де народився, виріс та проживає Олег Ніколаєнко.
До речі, у 2015 році, коли на той час міський голова Віктор Весельський під час сесії міської ради привітав Олега зі здобуттям чемпіонства України з важкої атлетики серед юнаків зі встановленням рекорду України, Олег пообіцяв меру, що стане чемпіоном Європи та світу. Як бачимо, цю обіцянку виконав. На черзі — те, що пообіцяв Миколі Боровцю, а ми триматимемо кулаки за нашого богатиря.
Валерій ПОСТІЖЕНКО, президент Житомирської обласної федерації важкої атлетики