Новоградський рок-гурт «Fireflies» виступив на головній сцені фестивалю «Рок-булава»

Новоградський рок-гурт «Fireflies» виступив на головній сцені фестивалю «Рок-булава»

Один із найвідоміших українських фестивалів проходить у Черкасах. Точніше, у мальовничій лісистій місцині неподалік від Дніпра, що має назву «Дахнівська Січ». Цьогоріч фестиваль відбувся вдев’яте і тривав із 18 по 20 червня.
Серед учасників — як гурти, що вже зробили собі ім’я в просторі української рок-музики, так і ті, хто робить перші кроки на великих сценах всеукраїнських фестів. Пройшовши відбір у Києві ще навесні минулого року, до фестивальної компанії «Рок-булави» приєднався новоградський гурт «Fireflies». Нагадаємо, торік фестиваль не відбувся через карантинні заборони. Тож запрошення залишилося в силі на 2021 рік.
Гурт «Fireflies» — Олександр Барановський, Сергій Орлов, Сергій Стокозов і Юра Пашковський — добре відомий новоградцям своїми численними виступами під час Днів вуличної музики, свят і масових заходів, а також просто — вуличними концертами, коли є настрій і вдячні слухачі. Протягом кількох років «Fireflies» розширив концертну географію, отримуючи запрошення зіграти в клубах Рівного, на рок-тусовках у сусідніх містечках Житомирщини.
На «Рок-булаву» хлопці вирушили з численною групою підтримки, що додало особливого колориту перебуванню на фесті. Адже рок-фестиваль просто неба — це не просто музика (хоч вона і є основною складовою двіжу), це — три доби в наметовому містечку (інколи — під дощем, а часом — у компанії павуків, які лізуть до намету), це — нові знайомства, співи під акустичну гітару, коли затихає головна сцена, це — купання в Дніпрі… І, звісно, ще ціла купа таких подій і випадків, про які можна безліч разів згадувати у «своїй» компанії, але в жодному разі не бажано писати в газеті.
Словом, поїхали людей побачити і себе показати. Саме так свого часу відреагували «Fireflies» на запрошення виступити на «Булаві». І, сподіваються хлопці, таких виступів ще буде і буде!
Олег БРЮХАНОВ