Рятувальники та поліцейські проводять роз’яснювальну роботу з відпочивальниками на водоймах

Зважаючи на спекотну погоду, усі святкові та вихідні дні фахівці ДСНС продовжують відпрацьовувати місця масового відпочинку населення біля води, застерігаючи відпочивальників від небезпечних помилок, що можуть коштувати їм життя та здоров’я. Адже тільки упродовж червня на Житомирщині рятувальники дістали з водойм тіла 6 загиблих осіб.
Зокрема, 25 червня, о 14:50, поблизу с.Кам’янки Житомирського району відділенням рятувальників аварійно-рятувальної частини Житомира піднято з озера «Мельком» потопельницю. Особа жінки встановлюється правоохоронцями, загиблій на вигляд 40 років.
До превентивної роботи на водних об’єктах Житомира та області також долучилися фахівці ювенальної превенції ГУ Нацполіції та представники органів влади.
Зокрема, з самого ранку 26 червня житомирські рятувальники та поліцейські провели профілактичний рейд на Соколовському кар’єрі м.Житомира, де полюбляють відпочивати містяни. Фахівці роз’яснили небезпеку купання в несанкціонованих місцях, де відсутні рятувальні пости. А також пояснили, що кар’єри не віднесені органами місцевої влади до переліку визначених місць для масового відпочинку населення на водних об’єктах. Вони не передбачені і не пристосовані для безпечного купання, відповідно до «Правил охорони життя людей на водних об’єктах», зокрема, не відповідають нормам ні стосовно глибини, ні пологого спуску, тут не обстежене дно на предмет небезпек. Тож не дивно, що в таких місцях трапляються трагедії, пов’язані як із купанням у нетверезому стані, наслідками пірнання, пустощами, запливом на значну відстань та іншими порушеннями.
Представники органів безпеки та правопорядку нагадали відпочивальникам загальні правила безпечного поводження під час відпочинку на водоймах та надання першої домедичної допомоги постраждалому. Окремо звернули увагу батьків на категоричну заборону дітям самостійно відвідувати навіть найменші водойми.
В обов’язковому порядку всім вручалися пам’ятки із застережливою інформацією.
ГУДСНС України у Житомирській області