Прийшов у лікарню — стій. Нема чого розкошувати

Прийшов у лікарню — стій. Нема чого розкошувати

ХТО МАЄ ПОСТАВИТИ ЛАВКИ В ЛІКАРНІ?
Ну і що, що хворий чи сил бракує? Чи знає керівництво Новоград-Волинського міськрайТМО, що на території лікувального закладу — катастрофічна нестача (точніше сказати відсутність) лавок? Спробуйте захворіти, прийти в лікарню, оббігати всі поверхи і знесиленим вийти на вулицю в пошуках місця для перепочинку. Знайдете одну. У кращому разі, ще біля когось відділення. А пацієнтів у лікарні щодня скільки?! На одній-двох лавках, як не прикро, перелік зручностей на території лікарні вичерпано. Уповні масштаб проблеми розумієш, коли хворий.
Раптом комусь стане погано — не біда. Адже приймальне відділення гарно відремонтували, і ремонти в палатах поробили. Значно приємніше тепер лікуватися в покращених умовах, але за дверима відсутні елементарні зручності!
У мережі цей допис викликав бурхливу реакцію. Це означає, що проблема актуальна, а недолік лікарняного благоустрою — важливий.
«Стільки років людям в очікуванні нема де притулитися, особливо не місцевим. Здорові ж там не гуляють, а лише люди хворі, яким елементарно нема де сісти відпочити».
Одна з цікавих, запропонованих містянами ідей — щоб підприємці чи високопосадовці, будь-які охочі меценати, подарували громаді іменні лавки.
І нехай вони будуть оздоблені рекламою, проте сенс у тому, що добрі справи — усі бачитимуть. До речі, така практика успішно впроваджується в багатьох містах України. «Хотілося б біля лавок бачити сміттєві бачки», — слушно зауважили новоград-волинці, хоча подібне питання має вирішуватися апріорі.
Поруч із лікарнею будується хірургічний корпус-довгобуд, тож лавки, судячи з ситуації, не є на порядку денному. Звісно, проблема не глобальна, але саме з таких нюансів помітне ставлення до пацієнтів. І засвідчити його можна ціною в декілька тисяч гривень. Ще й за допомогою містян, які зголосилися допомогти. Хоча є й такі, хто вважає, що податків, сплачених у бюджет громади, на благоустрій лікарні вистачить.
Особливо свідомі зголосилися допомогти, коли мова зайшла про благодійний рахунок для пожертв: «Якщо є така потреба, то в місті знайдуться прекрасні волонтери і меценати. Нам тут жити і лікуватися».
Ще пропозиція — поставити у фойє поліклініки благодійну скриньку «На лавки» або відкрити рахунок для пожертв. Керівництво міськрайТМО наразі ніяк не відреагувало на висловлені скарги і пропозиції.
Юлія КЛИМЧУК
Фото автора