Поліція розпочала розслідування двох незаконних оборудок із деревиною

6 липня в Новоград-Волинському районі поліцейські зупинили вантажівку з пиломатеріалами, які перево-зилися без законних підстав. А в Радомишльському лісгоспі було задокументовано незаконну порубку дерев місцевим жителем. У межах досудових розслідувань триває встановлення всіх обставин.
Увечері 6 липня поліцейські сектору реагування Новоград-Волинського райвідділу поліції зупинили на автошляху поблизу с.Курчиці автомобіль DAF під керуванням 41-річного жителя Київщини. Причіп вантажівки був завантажений лісопродукцією. Під час перевірки документів з’ясувалося, що жодного підтвердження легальності походження вантажу немає. Автомобіль із дерев’яним брусом вилучили та розпочали відповідну перевірку.
Попередня правова кваліфікація події — ст.198 (Придбання, отримання, зберігання чи збут майна, одержаного кримінально протиправним шляхом) КК України. Законодавством за таке діяння передбачено покарання у вигляді арешту на строк до 6 місяців або обмеження чи позбавлення волі на строк до 3 років.
Цього ж дня до відділення поліції №3 (м.Радомишль) надійшло повідомлення від лісівників про виявлення в одному з кварталів Забілоцького лісництва незаконної порубки дерев. Усього в лісовому масиві було зрубано 16 дубів та 4 вільхи.
У ході проведеної перевірки поліцейські встановили, що до вчинення правопорушення причетний 45-річний житель Радомишля. Триває з’ясування всіх обставин, у тому числі — і встановлення суми завданого збитку.
Нагадаємо, що ч.1 ст.246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) КК України такі протиправні дії караються штрафом від 1000 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням чи позбавленням волі на строк до 3 років.
Відділ комунікації поліції Житомирської області