«Нехай квітку папороті знайде кожен, кому потрібне диво»

«Нехай квітку папороті знайде кожен, кому потрібне диво»

МІСТЯНИ СТАЛИ УЧАСНИКАМИ ЦІКАВОГО СВЯТКОВОГО ДІЙСТВА НА ІВАНА КУПАЛА
Усім містом шукали на Случі квітку папороті у святковий купальський вечір, 6 липня, на території дитячого пляжу, що біля пішохідного мосту та рятувальної станції. Насичена концертна й театралізована програма викликала чимало захоплених відгуків: «Дякуємо за чудове свято! Добре, що відновлюються українські звичаї та традиції в нашому місті!» «Молодці! Нарешті місто оживає в цьому напрямку. Організація — супер!» — ділилися враженнями учасники свята.

Організатор заходу — управління культури і туризму міської ради. Запевнили містян, що свято стане традиційним у громаді, а також дякували партнерам, які долучилися.
Головний меседж святкового дійства — збереження українських купальських традицій. До цього залюбки долучилися втомлені карантином містяни, адже всі давно скучили за масовими святами.
Начальник культурного управління Олександр Широкопояс має досвід запрошення до міста музичних гуртів та виконавців, тож ініціював виступ столичних гостей — музичний гурт LILOVIY.
Організатори також «запросили» на Случ водяників, русалок, відьом та мавок. Цікаво, що серед названих персонажів були помічені відомі в Новограді-Волинському люди, які напрочуд органічно перевтілилися в купальські образи і викликали щире захоплення глядачів. Давно так не веселилися: водили хороводи навколо багаття, спалили в ньому проблеми і важкі думки, мріяли про кохання, пускали на воду сплетені з різнотрав’я віночки.
Загалом свято відбувалося одразу в декількох локаціях на берегах Случі. У кожному випадку було одне спільне відчуття — традиціям добре радіти разом.
Юлія КЛИМЧУК