Від центрального кола — до залізничного переїзду: почався капітальний ремонт по вул.Героїв Майдану

Від центрального кола — до залізничного переїзду: почався капітальний ремонт по вул.Героїв Майдану

У червні завершено тендерні процедури й укладено договір на капітальний ремонт дороги по вулиці Героїв Майдану в Новограді-Волинському. Переможцем торгів стала компанія ТОВ ПБС із Івано-Франківська.
Як повідомляє Prozorro, очікувана вартість робіт була заявлена в розмірі понад 56 млн грн. Із ТОВ ПБС укладено договір на суму 52,3 млн грн. Його конкурентами за перемогу в тендері були місцеве підприємство «Новоград-Волинські шляхи» й ПрАТ «Хмельницьке ШБУ №56», які, до речі, запропонували нижчу ціну, проте їхні тендерні пропозиції, як пише Prozorro, були відхилені, оскільки не відповідали умовам тендерної документації.
Замовником робіт виступає Департамент регіонального розвитку Житомирської облдержадміністрації. Фінансування здійснюється за рахунок коштів ДФРР. Співучасть міського бю-
джету Новограда-Волинського полягає в ремонті магістрального колектора, який пролягає під дорогою.
Колектор — старий, багато його ділянок перебувають в аварійному стані, що неодноразово раніше ставало причиною перебоїв із водопостачанням для тисяч новоградців.
Як повідомив «Звягелю» начальник управління житлово-комунального господарства Новоград-Волинської міської ради Василь Осадчук, щоб повністю оновити колектор потрібно близько 10-11 млн грн. Утім, міський бюджет може виділити лише 4,2 млн. Відремонтують найбільш проблемну ділянку довжиною 400 метрів, що починається від центрального кола. Роботи проводитимуть шляхом санації, тобто без розкопування, що дозволить не чекати всідання грунту й приступати до робіт із асфальтування одразу ж.
Капітальний ремонт по вулиці Героїв Майдану триватиме чотири місяці. Очікується, що роботи завершаться до жовтня.

Контролюватиме якість замовник робіт — обласний департамент. Проте, як запевнив Василь Осадчук, підрядник йде на компроміс, тримає позитивний зв’язок із місцевими органами самоврядування, отже, є надія, що зауваження й пропозиції будуть враховані.
«Ми не хочемо повторити такої «якості», як по вулиці Соборності», — додав Василь Осадчук.
Нагадаємо, що торік у межах підготовки до святкування 150-річчя з дня народження Лесі Українки в Новограді капітально ремонтували дорогу й тротуари по вулиці Соборності. Однак ще в ході робіт були виявлені недоліки, а зараз можна бачити свіжі латки на «капітальному асфальті».
Олег БРЮХАНОВ
Фото автора