Рятувальники розпочали процес контролю безпечної зернозбиральної кампанії

Рятувальники розпочали процес контролю безпечної зернозбиральної кампанії

На Житомирщині аграрії розпочали збирати врожай. Щоб зернозбиральна кампанія-2021 пройшла без надзвичайних подій, фахівці ДСНС проводять заплановані обстеження місць збирання, зберігання та переробки продукції нового врожаю.
Так, на території господарства ТОВ «АГРО-РЕГІОН ЛЮБАР» рятувальники провели роз’яснювальну роботу з працівниками підприємства щодо підвищення рівня протипожежного захисту та безпечного збору врожаю під час жнивної кампанії. Інспектори пояснили, якою має бути комплектація зернозбиральної техніки та які первинні засоби пожежогасіння потрібно мати. Також співробітники ДСНС провели протипожежний інструктаж та показали, як користуватися вогнегасниками. Працівникам підприємства вручили експрес-інформації, де викладено основні правила пожежної безпеки під час зернозбиральної кампанії.
Щоб уберегти хліб від вогню, варто відповідально ставитися до правил пожежної безпеки кожному громадянину. Адже в суху та вітряну погоду навіть кинутий недопалок цигарки за лічені хвилини може знищити всю важку працю хліборобів.
Рятувальники застерігають! Категорично забороняється палити стерню та пожнивні залишки, розпалювати багаття, застосовувати будь-який відкритий вогонь на хлібних полях і поблизу, а також на зернотоках, заготівельних пунктах, елеваторах, поруч із скиртами соломи й сіна. Пам’ятайте, що дотримання всіх вимог — це гарантія збереження врожаю від пожежі!
ГУДСНС України в Житомирській області