9-річного хлопчика з тяжким вогнепальним пораненням транспортували в столичну лікарню «Охматдит»

9-річного хлопчика з тяжким вогнепальним пораненням транспортували в столичну лікарню «Охматдит»

13 липня, за допомогою гелікоптера Системи авіаційної безпеки МВС, 9-річного хлопчика з Новограда-Волинського з тяжким вогнепальним пораненням транспортували до Києва.
Стан хлопчика вкрай важкий, у нього підозра на компресійний перелом хребта, тому для забезпечення спеціалізованої медичної допомоги його терміново доправили до дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит» гелікоптером спеціального авіаційного загону ДСНС України.
Екіпаж рятувальників якраз брав участь у тактико-спеціальних навчаннях на Рівненщині, тому максимально швидко прибув у Житомирський регіон.
У Новограді-Волинському гелікоптер здійснив посадку на стадіоні «Авангард». Дитину та двох лікарів-анестезіологів для супроводу перемістили на борт гвинтокрила. Уперше гелікоптер сів поруч із лікарнею «Охматдит» на київському стадіоні «Старт», що пришвидшило доставку хлопчика на операційний стіл на 20-25 хвилин у порівнянні з тим, якщо б повітряне судно сіло в Жулянах.
Як повідомляють у поліції, 12 липня до лікарні Новограда-Волинського було доставлено 9-річного хлопчика з попереднім діагнозом: наскрізне вогнепальне поранення спини.
Поліцейські з’ясували попередні обставини та встановили причетність до події жителя столиці. Чоловік затриманий. Про це йшлося 13 липня на брифінгу начальника ГУНП у Житомирській області Юрія Олійника.
Повідомлення про подію надійшло до поліції о 14:30 від медиків. Пораненого хлопчика в тяжкому стані до лікарні доставив 43-річний киянин, попередньо, знайомий його батька. Дитину відразу госпіталізували до реанімаційного відділення.
У лікарню виїхали поліцейські слідчо-оперативної групи Новоград-Волинського районного відділу. За попередньо отриманою інформацією, подія нібито відбувалася на березі місцевої річки. Однак у ході встановлення обставин ці відомості не підтвердилися.
Поліцейські провели низку інших слідчо-розшукових заходів та в результаті огляду за місцем проживання пораненого хлопчика правоохоронці виявили докази того, що поранення дитини відбулось в обійсті. З місця події вилучено кулю калібром 9 мм та інші речові докази.
— Встановлено, що до завдання дитині вогнепального поранення причетний житель м.Києва, військовослужбовець, знайомий батька, який приїхав напередодні. Попередньо, подія сталася внаслідок необережного поводження зі зброєю. У ході невідкладного обшуку в його автомобілі були виявлені та вилучені зброя, у тому числі — автоматична, різнокаліберні боєприпаси та вибухонебезпечні речовини, — повідомив начальник ГУНП у Житомирській області Юрій Олійник.
Чоловік затриманий у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Відповідні відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) КК України.
Також розпочато кримінальне прова-дження за ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.
Усі слідчі дії проводяться під процесуальним керівництвом Житомирської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону.
Згодом Житомир.info повідомив, що Богунський районний суд м. Житомира 14 липня обрав запобіжний захід військовослужбовцю, підозрюваному в тяжкому вогнепальному пораненні 9-річного хлопчика в Новограді-Волинському. Чоловіка відправили під цілодобовий домашній арешт.
«Судом було обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту», – поінформував керівник Житомирської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Ігор Галичанський.
За матеріалами поліції, міськрайТМО та Житомир.info