16 липня в Новограді поховають журналіста «Укрінформу» Андрія Лавренюка

16 липня в Новограді поховають журналіста «Укрінформу» Андрія Лавренюка

Як повідомило Українське національне інформаційне агентство «Укрінформ», у Страсбурзі помер 44-річний власний кореспондент агентства у Франції Андрій Лавренюк. Його поховають у Новограді-Волинському, поруч із могилою батька, який помер шість років тому.
«Андрій був досвідченим журналістом-міжнародником, професіоналом своєї справи і патріотом України. За ці роки ним написано та випущено тисячі інформаційних повідомлень, сотні аналітичних матеріалів та інтерв’ю.
Цінуємо його особистий внесок у своєчасне та оперативне донесення новин, що стосувалися теми європейського та євроатлантичного поступу України, а з 2014 року — ще й протидії агресії Росії, передусім на інформаційному фронті.
«Укрінформ» висловлює глибокі співчуття родині Андрія — матері Галині Олексіївні, дружині Юлії, сестрі Іванні та сину В’ячеславу. Ми щиро скорбимо разом із вами, розділяємо біль цієї втрати.
Андрій залишиться в нашій пам’яті як взірець відданого служіння своїй справі, хорошого друга, Людини слова та честі.
Спочивай з миром, колего-журналісте…» — йдеться в повідомленні «Укрінформу».
В «Укрінформі» журналіст працював із 2011 року. Сім років був власним кореспондентом агентства в Брюсселі, де висвітлював діяльність європейських інституцій, штаб-квартири НАТО та Постійного представництва України при ЄС та Місії України при НАТО.
У 2018 році Андрій Лавренюк став власним кореспондентом «Укрінформу» в Страсбурзі, працював при Раді Європи та Європарламенті.
До роботи в інформаційному агентстві Андрій Лавренюк у 2008-2011 роках був кореспондентом УНІАН. Також до цього працював у військових ЗМІ, був офіцером пресслужби Міністерства оборони України.
Із відзнакою закінчив Військовий інститут при Національному університеті «Львівська політехніка» (1999 рік) за спеціальністю «Військова журналістика» та Інститут фінансів та міжнародної торгівлі (м.Київ, 2007 рік) за фахом міжнародного права.
«Усі починання, пов’язані зі збором коштів чи іншою допомогою родині, не ініціювалися «Укрінформом», вони є винятково ініціативою друзів, зна-йомих чи незнайомих Андрієві людей.
Водночас ті, хто хоче підтримати родину Андрія, можуть перерахувати кошти його матері Галині Олексіївні Лавренюк на її картку в Приватбанку: 4149 4991 4189 0325», — повідомив «Укрінформ».
Згодом агентство поінформувало, що Андрія Лавренюка поховають 16 липня.
Прощання з ним відбудеться в Новограді-Волинському о 12-ій годині біля будинку за адресою: вул.Леваневського, 24/2, під’їзд №2, де проживає його мати Галина Олексіївна, а потім о 13-ій — на цвинтарі по вулиці Чехова, 7 (збір біля центрального входу на цвинтар).
За матеріалами «Укрінформу»