Розпочав роботу відділ заготівлі крові та її компонентів

На цьому тижні в Новограді-Волинському за адресою: вул.Шевченка, 63, розпочав роботу відділ заготівлі крові та її компонентів.
Як повідомила «Звягелю» т.в.о. начальника відділу з питань охорони здоров’я та медичного забезпечення міської ради Леся Становська, установа нарешті пройшла всі необхідні дозвільні процедури, пов’язані з прийомом в експлуатацію.
Відділ працює в штатному режимі. Детальнішу інформацію можна отримати за тел.: (097) 900-39-72, — йдеться на офіційній сторінці міськрайТМО у Фейсбуці.
Лікарі стверджують, що донорство — це не тільки шанс на порятунок людини, але й користь для здоров’я донора. Проте Новоград ледве не втратив відділ заготівлі крові, який, нагадаємо, десятки років діяв по вул.Герцена.
Восени минулого року гостро постало питання його закриття. На рівні області, судячи з коментарів, вважали, що установа не рентабельна. На захист функціонування відділу став його колектив, лікарі, громадськість і депутати місцевих рад. Проблема неодноразово була висвітлена в газеті «Звягель». Зрештою підшукали приміщення, яке підходить функціонально, а витрати на його утримання менші.
Відділи заготівлі крові в Житомирській області (крім Житомира) діють лише в Новограді й Коростені. Новоградська установа щоденно готова забезпечити прийом 30-50 донорів.
Олег БРЮХАНОВ