Інформація щодо поширення коронавірусної інфекції в Новоград-Волинській громаді

«Протягом двох попередніх діб серед жителів міської громади виявлено один новий, лабораторно підтверджений випадок захворювання на коронавірус», — поінформувала 20 липня т.в.о. начальника відділу з питань охорони здоров’я та медичного забезпечення міської ради Леся Становська. Інформації щодо нових випадків станом на 21-22 липня на час відправки газети в друк на офіційних джерелах не було.
Станом на 21 липня в КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО» з підтвердженим діагнозом на коронавірусну хворобу (COVID-19) та запаленням легень перебуває 8 хворих. Із підозрою на коронавірусну інфекцію та запаленням легень — 7 хворих. У важкому стані — 4 хворих, у т.ч. один — на апараті ШВЛ. На кисневій підтримці — 3 пацієнти. Загалом на стаціонарному лікуванні перебуває 15 пацієнтів, загальний стан хворих — від середнього до важкого ступеня.
Шановні мешканці громади, бережіть себе та рідних, дотримуйтеся правил протиепідемічної безпеки — дотримання дистанції, носіння маски, гігієни рук. При появі симптомів вчасно звертайтеся до сімейного лікаря!
Охочі вакцинуватися від COVID-19 можуть зареєструватися на порталі «Дія», через Національний контакт-центр Міністерства охорони здоров’я за телефоном: 0 800 60 20 19, а також за допомогою мобільного додатку «Дія 2.0» та очікувати повідомлення про запрошення на вакцинацію.
Із початку липня на базі КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Новоград-Волинської міської ради, за адресою: вул.Н.Оржевської, 13, працює Центр вакцинації населення, де також можна отримати щеплення від коронавірусної інфекції у вихідні. Усю інформацію щодо вакцинації можна дізнатися у свого сімейного лікаря.
Станом на 20.07.2021 року медичними працівниками КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Новоград-Волинської міської ради проведено 11687 щеплень проти COVID-19.
За матеріалами міської ради