Підприємець сплачував у п’ять разів меншу плату за оренду

Новоград-Волинською окружною прокуратурою заявлено позови до Городницької селищної ради та приватного підприємця про визнання недійсними договорів оренди нежитлового приміщення загальною площею 300 кв. м та зобов’язання повернути нерухомість комунальної власності.
Господарським судом Житомирської області у справі відкрито провадження.
Йдеться про те, що Городницькою селищною радою в січні та грудні 2016 року, відповідно до укладених договорів (на кожний поверх — окремий договір), місцевому приватному підприємцю передано в оренду двоповерхове приміщення комбінату побутового обслуговування населення вартістю понад 3 млн грн для облаштування магазинів.
Однак прокуратурою встановлено, що всупереч Закону України «Про оренду державного та комунального майна», розмір орендної плати визначено не на підставі експертної оцінки, а залишкової вартості основних засобів об’єкта оренди, яка становить менше 500 тис. грн, тобто, у п’ять разів менше фактичної вартості.
Унаслідок цього до бюджету місцевої громади систематично не надходить значна сума коштів від зданої в оренду нерухомості.
Новоград-Волинська окружна прокуратура