Інформація щодо поширення коронавірусної інфекції в Новоград-Волинській громаді

«Протягом минулої доби серед жителів міської територіальної громади виявлено вісім нових лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус, із них — у двох дітей», — інформує 11 серпня т.в.о. начальника відділу з питань охорони здоров’я та медичного забезпечення міської ради Людмила Кочук.
За дві попередні доби виявлено один новий випадок.
Також у повідомленні на сайті міської ради зазначають, що в Житомирському обласному лабораторному центрі повідомили про 20 випадків Дельта-штаму, зафіксовані на території регіону, зокрема в Новограді-Волинському.
Станом на 11 серпня отримують лікування в амбулаторних умовах (удома) під наглядом сімейних лікарів 27 осіб із лабораторно підтвердженим випадком COVID-19 (на 10 серпня було 22 особи; на 9 серпня — 23).
На стаціонарному лікуванні в КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО» перебуває 13 хворих на коронавірусну інфекцію, 4 — із підозрою на коронавірус. Серед пацієнтів, які перебувають на лікуванні в стаціонарі, 6 осіб знаходяться на кисневій підтримці. Протягом звітного періоду від ускладнень коронавірусної хвороби померла жителька міста віком 49 років.
В Україні триває п’ятий етап вакцинації населення проти COVID-19, у межах якого щеплюватимуть усіх охочих віком від 18 років. Пріоритет надаватиметься вразливим групам населення, зокрема людям від 60 років та особам із супутніми захворюваннями. Це дасть змогу максимально захистити себе та своїх рідних від коронавірусної хвороби, зокрема від нового штаму Дельта.
У нашій громаді щеплення від коронавірусної інфекції можна отримати на базі КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Новоград-Волинської міської ради за адресою: площа Лесі Українки, 9 (приміщення Палацу культури), де працює Центр вакцинації населення (у будні та вихідні, з 9:00 до 14:00). Усю інформацію щодо вакцинації можна дізнатися у свого сімейного лікаря.
Станом на 11 серпня медичні працівники КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Новоград-Волинської міської ради провели 17241 щеплення проти COVID-19.
За інформацією міської ради