У неділю, 15 серпня, ФК «Звягель» дебютує в чемпіонаті України

У неділю, 15 серпня, ФК «Звягель» дебютує в чемпіонаті України

Цю подію анонсують на офіційній сторінці клубу у Фейсбуці.
«У неділю, 15 серпня, домашнім матчем другого туру «Звягель» розпочинає виступ у чемпіонаті України з футболу серед аматорів (D4). Наш суперник — лідер другої групи, бузівська «Нива», яка в першому турі вдома розгромила київський «Атлет» — 5:1.
«Нива» (Бузова) представляє на турнірі найпотужніший в Україні футбольний регіон — Київську область, яка за кількістю і якістю команд домінує майже в усіх футбольних лігах. «Нива» (Бузова) — амбітна команда, яка ставить перед собою найвищі цілі. Минулого року команда з Бузови виграла чемпіонат Києво-Святошинського району та дійшла до чвертьфіналу кубка України. Цього сезону після першого кола «Нива» лідирує в чемпіонаті Київської області та з першого туру стала одноосібним лідером другої групи чемпіонату ААФУ, а сам аматорський чемпіонат розглядає як репетицію і трамплін до другої професіональної ліги України. Головний тренер команди — добре знайомий звягельським уболівальникам за чемпіонатом Житомирщини, це — екстренер «Полісся» (Ставки) — Сергій Карпенко, який уже відчував гіркоту поразок у Новограді-Волинському і на чолі іншої команди прагнутиме взяти реванш.
Натомість у «Звягеля» після того, як команду залишила група провідних гравців, було мало часу на формування та підготовку нового боєздатного колективу для участі в турнірі такого рівня, тому для команди і тренерів — це серйозний виклик! Просимо наших уболівальників поставитися з терпінням і розумінням та підтримати команду, адже на адаптацію на новому рівні потрібен певний час», — йдеться в повідомленні ФК «Звягель».
У зв’язку зі збільшенням регламентних та організаційних витрат, пов’язаних з участю в чемпіонаті України, ФК «Звягель» повертається до проведення лотереї, розіграшу призів і платного входу на стадіон за квитками, вартість яких становитиме 20 грн.
Довідково. «За майже 30-річну історію нашого клубу це — поки що найвищий за рівнем турнір, до якого заявилася наша команда. До цього на всеукраїнському аматорському рівні ми брали участь лише в матчах кубка України: два розіграші в середині 90-х та два — в 2019 та 2020 роках. Якщо взяти до уваги історію всіх клубів з Новограда, то в чемпіонаті України серед аматорів наше місто 10 років тому представляла команда «Авангард». Загалом від Житомирської області останній раз у цьому турнірі брала участь команда МФК «Житомир» — 5 років тому», — додають у ФК «Звягель».
Чемпіонат України серед аматорів.
15 серпня, 16:30, група №2, тур 2.
«Звягель» (Новоград-Волинський) — «Нива» (Бузова, Київська область).
Стадіон «Авангард» (м.Новоград-Волинський).
Вартість квитка — 20 грн.
Трансляція.
* * *

14 серпня матчами другого кола поновлюється чемпіонат Житомирської області. «Звягель-2» у межах першої ліги в Новограді на стадіоні «Авангард» прийматиме «Полісся-2» зі Ставків. Початок — о 16:00. Вхід вільний.
Цього ж дня в межах другої ліги ФК «Ярунь» гратиме на виїзді із командою «Зоря-2» (Романів).
Минулої суботи, готуючись до другого кола, «Звягель-2» і ФК «Ярунь» провели товариську гру, у якій перемогли ярунчани з рахунком 5:1.
За матеріалами ФК «Звягель» підготував Олег БРЮХАНОВ