Поліцейські зафіксували понад 650 порушень за час проведення місячника безпеки дорожнього руху

Поліцейські зафіксували понад 650 порушень за час проведення місячника безпеки дорожнього руху

З 20 липня в районі тривають заходи, спрямовані на профілактику порушень на автодорогах та зменшення кількості ДТП. За цей час поліцейські груп реагування Новоград-Волинського районного відділу поліції зафіксували понад 650 порушень.
Так, поліцейські виявили та припинили 34 факти керування транспортними засобами особами в стані сп’яніння (ст.130 КУпАП). Відповідні матеріали направлено до суду для визначення покарань порушникам.
Поліцейські зафіксували і 69 випадків керування транспортними засобами без відповідних документів (ст.124 КУпАП), 82 порушення користування ременями безпеки або мотошоломами (ч.3 ст.121 КУпАП), винесли 123 постанови за ст.122 КУпАП (Проїзд водіями транспортних засобів на заборонений сигнал світлофора, порушення правил переїзду перехресть…), а також притягнули до адміністративної відповідальності 20 пішоходів за порушення Правил дорожнього руху.
Під час заходів під умовною назвою «Безпечні автомобільні дороги» поліцейські насамперед роз’яснюють водіям та пішоходам можливі наслідки нехтування елементарними правилами безпеки.
Водночас правоохоронці закликають керманичів транспортних засобів: дотримуйтеся дистанції, не перевищуйте дозволеної швидкості руху та дбайте про свою безпеку та безпеку інших під час поїздок.
Новоград-Волинський районний відділ поліції