У Новограді відбувся спортивний турнір пам’яті Олександра Дідовця

У Новограді відбувся спортивний турнір пам’яті Олександра Дідовця

Минулої суботи на спортивній базі Новоград-Волинського економіко-гуманітарного коледжу відбувся турнір пам’яті Олександра Дідовця.
Змагання проходили з гирьового спорту, важкої атлетики та армспорту. До участі долучилися команди з Новограда-Волинського, Житомира, Коростишева, Андрушівки, Попільні, Радомишля, Ружина та Яруня. Загалом — близько сотні спортсменів (діти, дорослі, ветерани).
Таким турніром уже вдруге на Звягельщині вшановують пам’ять про видатного спортсмена, тренера, рекордсмена, громадського діяча Олександра Дідовця. Перший турнір було організовано винятково силами його друзів, нині ж фінансову підтримку забезпечило міське управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради, допомогла організаційно Житомирська обласна федерація армспорту.

На урочистому відкритті були присутні рідні Олександра Миколайовича — дружина Лідія Федорівна та донька Оксана Олександрівна.
Молоді спортсмени почули від досвідчених колег спогади про спортивні здобутки Олександра Дідовця та напутні слова.
Турнір, як, власне, й притаманно спортивним заходам, пройшов у конкурентній боротьбі, проте насамперед — в атмосфері дружньої підтримки.
Крім традиційних дипломів, кубків і медалей, спортсмени отримали на пам’ять книгу про Олександра Дідовця «Козацьке завзяття» (авторка — Валентина Ксендзук).
Олег БРЮХАНОВ
Фото автора та з сайту міської ради