Затримали двох парубків із галюциногенними наркотиками і психотропами

Затримали двох парубків із галюциногенними наркотиками і психотропами

19 серпня поліцейські Управлінь боротьби з наркозлочинністю в Житомирській та Волинській областях ДБН Нацполіції і Новоград-Волинського райвідділу ГУНП викрили двох 17-річних звягельчан у незаконних оборудках із забороненими речовинами та нарковмісною сировиною. За цінами «чорного ринку» вартість вилученого в парубків становить близько
50 тисяч гривень. Розпочато кримінальне провадження.
Під час перевірки наявної оперативної інформації в лісі на околиці м.Новограда-Волинського поліцейські зупинили двох юнаків, місцевих жителів, про яких мали відомості щодо ймовірних оборудок із наркотиками та психотропами.
У ході поверхневого огляду в них були виявлені пакунки з різними речовинами та сировиною рослинного та синтетичного походження.
— Розфасованими в поліетиленові пакети по 50 грамів, попередньо, були галюциногенні наркотики, окремі частини нарковмісних рослин та психотропи. Наразі перевіряємо відомості про причетність цих 17-річних хлопців до їх розповсюдження, — повідомив начальник Управління боротьби з наркозлочинністю в Житомирській області ДБН Нацполіції Вадим Савчук.
Усі обставини зафіксували поліцейські слідчо-оперативної групи Новоград-Волинського райвідділу. Виявлене вилучено та направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС в області.
Попередня правова кваліфікація події — ст.309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) КК України. У межах кримінального провадження поліцейські з’ясовують походження вилученого та інші обставини оборудок із забороненими речовинами.
Відділ комунікації поліції Житомирської області