За місяць посиленої профілактики на Житомирщині поліцейські припинили понад 9 тисяч порушень на дорогах

Кожен двадцятий із зафіксованих порушників Правил дорожнього руху — нетверезий керманич автотранспорту. Поліцейські закликають громадян суворо дотримуватися правил безпеки під час поїздок, аби не потрапити в неприємні історії та не зашкодити здоров’ю і життю — своєму чи оточуючих.
Із 20 липня по 20 серпня на території Житомирщини, як і по всій Україні, тривали посилені превентивні заходи поліції на автодорогах.
— За результатами проведеного аналізу місць концентрації ДТП, а також їх основних причин ми визначили напрямки профілактики у сфері безпеки дорожнього руху. Увага поліцейських секторів реагування територіальних підрозділів була зосереджена на виявленні та припиненні порушень, які найчастіше призводять до автопригод із потерпілими. Також у цей період на шляхах області працювали додаткові екіпажі поліції, — прокоментував заступник начальника ГУНП Житомирщини Артем Лисогор.
За інформацією Управління превентивної діяльності ГУНП Житомирщини, за вказаний період поліцейські загалом припинили на автошляхах більш як 9200 правопорушень. Серед них — керування без водійських документів (1654 адміністративні протоколи), нехтування пасками безпеки та мотошоломами (1487), ігнорування забороненого сигналу світлофора та порушення проїзду перехресть (1080). Виявлено 426 водіїв транспортних засобів, які керували в стані алкоголь-ного сп’яніння. Ще понад 520 адміністративних протоколів поліцейські склали відносно пішоходів.
Також правоохоронці звертали увагу на безпеку пасажирських перевезень. Загалом у цій сфері задокументовано понад 60 правопорушень.
Відділ комунікації поліції Житомирської області