ФК «Звягель» у чемпіонаті аматорів: третій матч поспіль без голів та очок…

Волею календаря ФК «Звягель» третій матч поспіль у чемпіонаті України з футболу серед аматорських команд проводив на домашньому стадіоні. Здавалося б, рідні стіни й підтримка вболівальників повинні посприяти вдалим результатам. Проте всі три суперники були з сильнішої когорти і не дозволили звягельчанам набрати жодного очка.
Минулої суботи ФК «Звягель», у межах четвертого туру чемпіонату України серед аматорів, приймав охтирський «Нафтовик». Команда з Сумщини вважалася фаворитом, але й звягельчани були налаштовані рішуче й прагнули забити свій перший гол у сезоні та взяти перші турнірні очки.
Гольових моментів у матчі команди створили небагато, але гості скористалися чи не єдиною помилкою в захисті «Звягеля», яку перетворили на гол. Цей єдиний у зустрічі забитий м’яч і виявився переможним.
Гра проходила переважно в центрі поля, з великою кількістю боротьби та фолів.
На 75-ій хвилині матчу гості могли подвоювати перевагу, але з гострого кута гравець «Нафтовика» не влучив у ворота. А вже через декілька хвилин могло зіграти старе футбольне правило, яке стверджує: якщо не забиваєш ти, то забивають тобі. Зрівняти рахунок міг Бусленко, однак після прострілу з флангу від Ващенка захисник «Звягеля» пробив вище воріт.
Відзначимо, що «Нафтовик», повівши в рахунку під завісу першого тайму, у другій половині гри діяв прагматично, утримуючи переможний результат, що вилилося в низку жовтих карток наприкінці матчу.
Не на користь «Звягеля» був і той факт, що цей матч через дискваліфікацію (червона картка в грі з «Олімпією») пропускав капітан команди Владислав Тімофєєв.
На жаль, наразі ФК «Звягель» посідає останнє, десяте, місце в турнірній таблиці групи 2 чемпіонату України серед аматорів. У звягельчан — 0 очок, різниця забитих/пропущених м’ячів — 0:10. Уболівальники можуть себе втішити тим, що не лише «Звягель» невдало стартував (до того ж, провівши всі три гри проти команд, що нині перебувають у першій четвірці). Крім лідерів, у двох команд групи — по три очки, ще у двох — по одному, ще одна — очок не набрала. Саме з останніми — «Олімпійським коледжем ім.І.Піддубного» (Київ) — «Звягель» гратиме в наступному турі. Попри те, що матч відбудеться на виїзді, є шанс нарешті виправити прикрі нулі в графі «очки» й «забиті м’ячі».
«Команда продовжує шукати кваліфікованих виконавців та свою гру. Попереду ще багато роботи на тренуваннях та в матчах, тому запасаємося терпінням і продовжуємо підтримувати нашу команду! Дякуємо всім, хто в нас вірить!» — зазначили на офіційній сторінці ФК «Звягель» у Фейсбуці.
Олег БРЮХАНОВ