Новому начальнику Водоканалу — привіт від «попередників»: куплене за кредитні кошти обладнання майже не працює…

Новому начальнику Водоканалу — привіт від «попередників»: куплене за кредитні кошти обладнання майже не працює…

Відбулося засідання конкурсної комісії, у ході якого обрали головного претендента на посаду начальника Водоканалу. Дванадцять із п’ятнадцяти членів комісії підтримали кандидатуру Олександра Тимофіїва. Тепер комісія внесе подання міському голові, який має призначити переможця конкурсу на посаду начальника КП Новоград-Волинської міської ради «Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства».
Відповідно до розпорядження міського голови та з урахуванням рішення сесії, конкурсну комісію утворили з працівників органів місцевого самоврядування та депутатів міської ради.
На посаду начальника Водоканалу було п’ять претендентів: Олександр Тимофіїв, котрий має досвід роботи на керівних посадах у нафтогазовій галузі; колишній заступник і перший заступник міського голови Сергій Колотов; працівниця банківської сфери Марина Ляшук; головний енергетик Водоканалу Дмитро Трегубенко та Дмитро Іванченко, директор міської друкарні, приватний підприємець.
Кожен із них представив свою стратегію розвитку підприємства та шляхи виведення його з кризи.
У ході запитань, найбільше з яких члени конкурсної комісії мали до Олександра Тимофіїва та енергетика підприємства Дмитра Трегубенка, на загал прозвучали кричущі факти з господарської діяльності Водоканалу в попередні роки.
Так, Дмитро Трегубенко, який володіє інформацію, так би мовити, зсередини, повідомив, що ефективність обладнання, придбаного для модернізації Водоканалу за кредитні кошти, дуже низька. Більше половини агрегатів і установок наразі не працюють. Загалом коефіцієнт корисної дії низький.
Нагадаємо, що міська громада донині розраховується за валютним кредитом, узятим у Міжнародному банку реконструкції та розвитку на покращення енергоефективності Водоканалу. Щороку в бюджеті громади передбачаються багатомільйонні видатки на погашення боргу та відсотків за кредитом, очікуваного результату від якого, як бачимо, майже немає.
Відзначимо, що переможець конкурсу у своїй доповіді представив досить прогресивні ідеї щодо зменшення втрат води, запобігання її крадіжкам, покращення якості — як самої води, так і надання послуги в цілому. До того ж, у нього є досвід роботи із трубами, щоправда, на попередньому місці роботи тими трубами текла нафта, нині ж — тектимуть вода і стоки. Можна бути певним, що в нафтогазовій галузі категорично не допускається експлуатація застарілих і аварійних мереж, тоді як міські водогони й колектори — практично всуціль «у кілках».
Тож виклики перед новим керівником Водоканалу стоять непрості. Наразі ж зазначимо, що Олександр Тимофіїв народився 9 квітня 1982 року. У 2004-му закінчив із відзнакою Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу за спеціальністю «газонафтопроводи та газонафтосховища» та здобув кваліфікацію «магістр».
Упродовж 2004-2020 років працював на різних посадах у системі магістральних нафтопроводів України. Зокрема, обіймав посади заступника начальника і начальника НПС «Чижівка». З жовтня 2020 року працює завідувачем складу ФГ «Аделаїда».
Олег БРЮХАНОВ