З початку року на Звягельщині виявили 285 нетверезих водіїв

Правоохоронці продовжують здійснювати профілактичні заходи серед водіїв транспортних засобів. Лише за минулий місяць поліцейські задокументували 58 нетверезих керманичів.
Днями в Новоград-Волинському районі працівники поліції помітили мотоцикл «Alрha», водій якого порушив правила проїзду перехресть. На вимогу зупинитися чоловік відреагував прискоренням руху. Згодом керманич, втікаючи від працівників поліції, не втримався і впав зі свого двоколісника.
Коли правоохоронці підійшли до нього, помітили в мотоцикліста явні ознаки сп’яніння. За допомогою технічного приладу зафіксовано нетверезий стан чоловіка (2,92 проміле).
Відносно порушника поліцейські склали низку адміністративних матеріалів: ст.130 (Керування транспортними засобами в стані сп’яніння…), ст.126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів…) та ст.121 (Порушення водієм правил керування транспортним засобом…), ст.122 (Порушення водіями правил проїзду перехресть…).
1 вересня поліцейські, патрулюючи вулиці міста Новограда-Волинського, за порушення Правил дорожнього руху зупинили автомобіль «Лексус».
Під час спілкування із керманичем транспортного засобу в правоохоронців виникли обгрунтовані підозри щодо його нетверезості. Чоловіку запропонували пройти відповідне обстеження технічним приладом. Результат — 1,27 проміле.
Відносно водія поліцейські склали адміністративний протокол за ст.130 (Керування транспортними засобами в стані сп’яніння) КУпАП.
Обом водіям за нетверезе кермування може загрожувати штраф у розмірі 17 тисяч гривень із позбавленням права керування транспортними засобами строком на один рік.
Шановні водії, випивши спиртне, не сідайте за кермо ваших транспортних засобів. Пам’ятайте, що водій напідпитку становить ризик для себе та оточуючих. Дбайте про свою безпеку та безпеку інших, адже всіх нас чекають удома!
Новоград-Волинський районний відділ поліції