Інформація щодо поширення коронавірусної інфекції в Новоград-Волинській громаді

«За попередню добу серед жителів міської територіальної громади виявлено 17 нових лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус», — поінформувала 8 вересня начальник відділу з питань охорони здоров’я та медичного забезпечення міської ради Алла Боришкевич.
Днем раніше нових випадків не виявили. Але протягом вихідних зафіксовано 13 нових хворих.
Станом на 8 вересня отримують лікування в амбулаторних умовах (удома) під наглядом сімейних лікарів 57 осіб із лабораторно підтвердженим випадком COVID-19 (днем раніше було 40).
На стаціонарному лікуванні в КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО» перебуває 39 хворих на коронавірусну інфекцію (станом на 6 вересня було 30). Серед пацієнтів, які перебувають на лікуванні в стаціонарі, 23 особи знаходяться на кисневій підтримці та 2 пацієнти — на апараті ШВЛ.
Шановні мешканці громади, бережіть себе та рідних, дотримуйтеся правил протиепідемічної безпеки — дотримання дистанції, носіння маски, гігієни рук. При появі симптомів вчасно звертайтеся до сімейного лікаря!
В Україні триває п’ятий етап вакцинації населення проти COVID-19, у ході якого щеплюють усіх охочих віком від 18 років. Пріоритет надаватиметься вразливим групам населення, зокрема людям віком від 60 років та особам із супутніми захворюваннями. Це дасть змогу максимально захистити себе та рідних від коронавірусної хвороби, зокрема від нового штаму «Дельта».
Щеплення від коронавірусної інфекції можна отримати на базі КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Новоград-Волинської міської ради за адресою: площа Лесі Українки, 9 (приміщення Палацу культури), де працює Центр вакцинації населення (у будні та вихідні, з 9:00 до 14:00). Інформацію щодо вакцинації можна отримати у свого сімейного лікаря.
Станом на 08.09.2021 року медичними працівниками КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Новоград-Волинської міської ради проведено 23005 щеплень проти COVID-19.
За матеріалами міської ради