З початку вересня виявлено 27 осіб, які спалювали листя і сміття

З початку вересня виявлено 27 осіб, які спалювали листя і сміття

Із настанням осіннього періоду громадяни починають прибирати свої земельні ділянки, спалюючи відходи рослинного походження (бур’ян, картоплиння, опале листя, гілки та інше). Токсини, що виділяються під час горіння рослин та сміття, провокують виникнення хвороб, зокрема дихальної системи.
Тому на території Новоград-Волинської громади інспекція благоустрою міста проводить рейди з метою виявлення фактів спалювання. За вересень поточного року виявлено 27 осіб, які допустили правопорушення. Такі особи були встановлені на вулицях Героїв Майдану, Смолківській, Чехова, Житомирській, Горького, Володимира Антоновича, Герцена, Штепіна, Короленка, Зарічній, Чижовецькій, Шевченка, Залізничній та ін.
За цими фактами складені адміністративні протоколи, які будуть розглянуті на засіданні адміністративної комісії при Новоград-Волинській міській раді.
Відповідно до п.5.2 Правил благоустрою території міста Новограда-Волинського, категорично забороняється спалювання сміття, опалого листя, відходів рослинного походження тощо (на території підприємств, організацій, домоволодінь, зелених насаджень та інших місцях).
Порушення у сфері благоустрою тягнуть за собою накладення штрафів на громадян — від 340 до 1360 грн, на посадових осіб та громадян-суб’єктів господарської діяльності — від 850 до 1700 грн (стаття 152 КУпАП).
Повідомляємо, що інспекцією благоустрою при управлінні житлово-комунального господарства та екології міської ради будуть систематично проводитися рейди для виявлення порушників Правил благоустрою території міста Новограда-Волинського як протягом дня, так і у вечірній час.
Просимо всіх громадян дотримуватися Правил благоустрою та не допускати вчинення правопорушень. Якщо ви стали свідком правопорушення у сфері благоустрою, викликайте відповідні служби. Повідомляйте про порушення за адресою: вул.Шевченка, 15, (3-ій пов., каб.1, 2) або за телефоном 067 275 34 32 та 102, e-mail: inspector16@ukr.net.
Інформація і фото інспекції благоустрою