Хроніка 38/2021

ПОЛІЦЕЙСЬКІ З’ЯСОВУЮТЬ ОБСТАВИНИ ОТРИМАННЯ ТРАВМ ДВОХ ЖИТЕЛІВ ЗВЯГЕЛЬЩИНИ
Нещодавно до поліцейських звернувся житель Городницької територіальної громади із повідомленням про те, що його побив незнайомий чоловік.
Правоохоронці встановили, що до завдання тілесних ушкоджень причетний 20-річний хлопець.
Попередньо з’ясовано, що заявник із друзями перебував уночі у сквері та зробив зауваження компанії людей, які також там відпочивали та голосно увімкнули музику. Між чоловіками виникла суперечка, у ході якої молодик вдарив потерпілого в обличчя. У чоловіка діагностували перелом нижньої щелепи.
За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.122 (Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) КК України. Санкція статті передбачає покарання — виправні роботи на строк до 2 років або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на строк до 3 років.
Днями до поліцейських звернулася 31-річна жителька райцентру із повідомленням про побиття її товаришем.
Правоохоронці встановили, що чоловік та жінка разом вживали спиртне в неї вдома. Згодом між ними виник конфлікт і гість декілька разів вдарив в обличчя заявницю.
Чоловіку оголошено про підозру за ч.1 ст.125 (Умисне легке тілесне ушкодження) КК України. Таке правопорушення карається штрафом до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до 200 годин, або виправними роботами на строк до 1 року.
ПОЛІЦЕЙСЬКІ ОХОРОНИ ЗАВАДИЛИ КРАДІЖЦІ МЕТАЛЕВИХ КОНСТРУКЦІЙ
19 вересня на одному з підприємств райцентру двоє чоловіків демонтували металеві конструкції та намагалися винести їх за територію. Охоронці товариства сповістили про подію поліцейських, скориставшись сигналом термінового виклику. Двох підозрюваних затримали на місці.
Тривожний виклик надійшов на централізований пульт охорони близько 17-ї години. Працівниця підприємства повідомила прибулим поліцейським, що під час планового огляду території виявила відсутність металевих воріт в огорожі.
Обстежуючи місце події, охоронці виявили двох чоловіків, які несли викрадені металеві конструкції. Ті їх теж помітили і кинулись тікати, при цьому покинувши свою ношу.
Поліцейські охорони наздогнали та затримали підозрюваних. Як з’ясувалося, це були 36-ти та 55-річні місцеві жителі. Чоловіки розповіли, що збиралися здати викрадене до пункту прийому металобрухту.
На місці події працювала слідчо-оперативна група Новоград-Волинського районного відділу поліції. Триває подальше з’ясування обставин події.
Управління поліції охорони в Житомирській області

ВСТАНОВИЛИ ПРИЧЕТНОГО ДО КРАДІЖКИ ГРОШЕЙ У ЗНАЙОМОЇ
Днями до поліцейських звернулася 30-річна жителька райцентру із повідомленням про викрадення грошей з її оселі.
На місце події виїхали працівники слідчо-оперативної групи та встановили, що сума викраденого становить близько 53000 гривень. Під час детальнішої перевірки інформації поліцейські з’ясували, що до крадіжки причетний знайомий заявниці.
Правоохоронці розшукали чоловіка, який у скоєному зізнався. Підозрюваний, який мав постійний доступ до оселі заявниці, побачив, де жінка ховає гроші, та, скориставшись її відсутністю, знайшов їх та забрав. Він розповів, що за викрадені кошти купив пневматичний пістолет та інші речі.
Частину грошей та куплений товар у чоловіка вилучили. За цим фактом триває розслідування за ч.1 ст.185 (Крадіжка) Кримінального Кодексу України. Відповідно до чинного законодавства, таке діяння карається штрафом від 1000 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від 80 до 240 годин, або виправними роботами на строк до 2 років, або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 5 років.
Новоград-Волинський районний відділ поліції

У ДТП ТРАВМУВАЛАСЯ ПАСАЖИРКА АВТОМОБІЛЯ
Дорожньо-транспортна пригода сталася 20 вересня, близько 01:10, на трасі «Київ — Чоп», неподалік м.Новограда-Волинського. Поліція з’ясовує обставини.
Попередньо, водій автомобіля «Renault Megane», 27-річний киянин, рухаючись у напрямку Житомира, не впорався з керуванням та здійснив зіткнення з колесовідбійником.
Унаслідок ДТП 25-річна пасажирка автомобіля отримала тілесні ушкодження та була доставлена до Новоград-Волинської лікарні.
Поліцейські встановлюють усі обставини події в межах кримінального провадження, розпочатого за ч.1 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України.
Відділ комунікації поліції Житомирської області

ПІДОЗРЮВАНОГО У ВЧИНЕННІ ГРАБЕЖІВ ТА КРАДІЖОК УЗЯТО ПІД ВАРТУ
Новоград-Волинською окружною прокуратурою забезпечено розгляд клопотання щодо обрання запобіжного заходу жителю міста, підозрюваному в низці грабежів та крадіжок із приватних будинків місцевих мешканців.
Врахувавши наведені процесуальним прокурором ризики перебування на волі підозрюваного, ухвалою Новоград-Волинського міськрайонного суду його взято під варту строком на 60 діб із правом внесення грошової застави.
Слідством встановлено, що неодноразово судимий, 59-річний житель міста Новограда-Волинського, звільнившись у кінці червня 2021 року з місць позбавлення волі, по відбуттю строку покарання у вигляді 6 років позбавлення волі за вчинення грабежів, крадіжок та зберігання наркотичних засобів, на шлях виправлення не став та вже в липні вчинив два грабежі та дві крадіжки на території міста.
Досудове розслідування за ч.3 ст.185 та ч.2 ст.186 КК України проводить Новоград-Волинський райвідділ поліції. Новоград-Волинська окружна прокуратура здійснює процесуальне керівництво.
Санкціями зазначених статей передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років.
Новоград-Волинська окружна прокуратура