ФК «Малин» зберіг нічию в Яруні й залишився фаворитом чемпіонської гонки

ФК «Малин» зберіг нічию в Яруні й залишився фаворитом чемпіонської гонки

У 13-му турі, за крок до завершення сезону, вирішувалася доля обласного чемпіонства серед команд другої ліги.
ФК «Ярунь» на домашньому стадіоні приймав команду з Малина. Малинчани лідирували в турнірній таблиці, маючи на два очки більше. Тому господарям поля потрібна була лише перемога.
Утім, попри шалену підтримку вболівальників, ФК «Ярунь» пропустив першим уже на 14-ій хвилині. Було видно, що цей гол вибив із психологічної рівноваги ярунських футболістів. Вони почали припускатися помилок у простих ситуаціях і довго не могли налагодити конструктивної гри — такої, щоб дозволила сподіватися вже тепер щонайменше на два голи у відповідь.
Лише за 9 хвилин до завершення основного часу гри Владислав Ейсмонт, кращий бомбардир не лише ФК «Ярунь», а й усієї першості, відновив рівновагу. Господарі провели низку замін, перебудувалися на максимально атакуючу схему, адже втрачати було нічого, проте «Малин» зберіг нічийний рахунок — 1:1.
Перед останнім туром ФК «Малин» має 30 очок, ФК «Ярунь» — 28. Звісно, у футболі завжди є місце для подвигу і надія на диво — тобто, на те, що «Малин» програє свій матч «Колосу» з Путиловичів (на виїзді), а ярунчани вдома здобудуть перемогу над ФК «Метеор» (Потіївська громада). Тож мінімальні шанси вирвати на фініші чемпіонство є. А чи справдяться вони, побачимо вже 2 жовтня.
* * *

У межах 16-го туру першої ліги чемпіонату Житомирської області з футболу «Звягель-2» розгромив удома ФК «Олевськ» із рахунком 6:2.
Голами відзначилися Артем Гороницький (аж 5!) та Іван Тимофеєв.
Попри розгромний рахунок, гра звягельчанам далася непросто, адже першими забили гості. Але ФК «Звягель» ще в першому таймі не лише вирівняв ситуацію, а й вийшов уперед. У другій половині гри господарі закріпили свою перевагу, здобувши важливі три очки в боротьбі за обласну «бронзу» (а можливо, навіть срібло).
Наразі «Звягель-2» посідає третє місце, маючи 24 очки й відстаючи на два турнірні бали від ФК «Радомишль», який розташувався на другому місці (в обох команд — по 14 матчів). На три очки від звягельчан відстає СК «Овруч», але в овручан — на одну гру менше.
А достроковим чемпіоном першої ліги стала команда «Полісся-2» зі Ставків, яка жодного матчу не програла і наразі має аж 37 очок. У звітному турі «Полісся-2» перемогло баранівський «Керамік» — 3:0.
До слова, Ставкам удався «дубль» — їхня головна команда в цьому ж турі стала чемпіоном у вищій лізі.
Олег БРЮХАНОВ