На обліку служби у справах дітей перебуває 17 дітей, яких можна усиновити

Доброта і любов — головне, що ми повинні дарувати нашим дітям. Адже діти — наша надія і наше майбутнє. Щоб ця надія здійснилася, ми, дорослі, повинні пам’ятати про свою відповідальність, піклуватися про кожну дитину. Особливо про дітей, які залишилися без батьківської опіки.
Дитинство — чудова пора сподівань на щасливе життя та здійснення мрій. Кожна дитина має право на достойне та щасливе життя.
Можливо, саме тому вважається, що усиновлення — це вирішення проблем дитини, яка втратила сімейне оточення, можливо, що усиновлення — це також і вирішення проблем дорослих, які хочуть виховати дитину, яка народжена не ними, але потребує саме їхньої любові та піклування.
Щодня все більше наших громадян відкривають свої серця і двері домівок для дітей, обділених долею. Усиновлення визнане в Україні пріоритетною формою влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Унаслідок усиновлення дитина втрачає статус дитини-сироти і стає сином чи донькою.
Усиновлення — особлива дорога батьківства. Благородна і складна, переповнена емоціями, очікуваннями, тривогами й обов’язково надбаннями і дитини, і дорослого. Тому хочеться від щирого серця привітати тих відважних батьків, які здійснили цей відповідальний крок і взяли дитину у свою родину, побажати їм розуміння, доброти, терпеливості та здоров’я. Адже бути батьками — один із найважливіших обов’язків, який доводиться виконувати в житті, але водночас найбільш цікавий і гідний старань. Дітям, які втратили родину, може допомогти кожен, хто небайдужий. Одні — усиновлять і виховають дитину, інші — допоможуть дитині знайти батьків, треті — нададуть фахову консультацію тим, хто хоче усиновити, або тим, хто вже усиновив і зіткнувся із проблемами. Основне, щоб ми всі намагалися допомогти кожній дитині вирости в любові і повазі.
Нині на обліку служби у справах дітей міської ради перебуває 17 дітей, яких можна усиновити. З них — 10 хлопчиків та 7 дівчаток. Восьмеро дітей віком до 8 років, а дев’ятеро — віком від 9 до 18 років.
Якщо у вас виникло бажання взяти дитину в родину, у цьому вам допоможуть спеціалісти служби у справах дітей міської ради. Наша адреса: вул.Замкова, 3/6, м.Новоград-Волинський, тел.: 3-53-59.
Служба у справах дітей міської ради