У Новограді можуть знову зрости тарифи на послуги з централізованого водопостачання й водовідведення

У Новограді можуть знову зрости тарифи на послуги з централізованого водопостачання й водовідведення

Новоград-Волинський водоканал оприлюднив повідомлення про намір коригування окремих складових тарифів на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення.
В обгрунтуванні причин збільшення тарифів Водоканал нагадує, що з 7 квітня 2021 року діють тарифи на централізоване водопостачання — 18,43 грн/куб.м із ПДВ; на централізоване водовідведення — 24,33 грн/куб. м із ПДВ, встановлені рішенням виконкому від 17.03.2021 р. №77.
Нині чинний сумарний тариф (із ПДВ) становить 42,76 грн/куб.м.
Розрахунок нових тарифів здійснено, відповідно до Постанови КМУ «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги» від 01.06.2011 р. №869.
Причинами перегляду тарифу в сторону збільшення є:

  • ріст цін на енергоносії та паливно-мастильні матеріали;

  • зменшення цін на реагенти для очистки води;

  • перерахунок амортизаційних відрахувань;

  • перерахунок адміністративних витрат;

  • виключення з тарифу витрат на збут.


У проєкті нового тарифу централізоване водопостачання подорожчає на 3,6% і становитиме 19,09 грн за кубометр. Централізоване водовідведення — на 5,3% і становитиме 25,62 грн за кубометр.
Сумарний проєктний тариф — 44,71 грн за кубометр для всіх споживачів (здорожчання на 4,6%).
Нагадаємо, на позачерговій сесії міської ради 30 вересня ухвалили рішення про перерозподіл коштів у сумі 1 мільйон 315 тисяч гривень на погашення заборгованості Водоканалу за електроенергію. На такий крок міські депутати змушені йти не вперше, оскільки загроза відключення агрегатів і господарства Водоканалу за борги перед енергетиками виникає майже щороку.
Олег БРЮХАНОВ