Вулицю Відродження планують «відродити» до 1 листопада 2021 року

Вулицю Відродження планують «відродити» до 1 листопада 2021 року

На початку року дорога по вулиці Відродження (мікрорайон «Морське», центральна вулиця району новобудов) була предметом гострої дискусії в депутатських колах. Початковий проєкт кошторису на її ремонт передбачав майже 12,5 мільйона гривень. І все — з бюджету громади.
Суперечності полягали в тому, чи спрямовувати такі кошти лише на одну вулицю (довжина її 920 метрів), чи за ненабагато більші гроші (близько 14 млн грн) заасфальтувати 12 інших вулиць і вуличок сумарною протяжністю 5,2 км.
У підсумку дорога по вулиці Відродження переважила. Загальна вартість робіт знизилася із 12,5 до 9,2 млн грн. Переможцем тендеру стало ТОВ «Новоград-Волинські шляхи».
Улітку розпочалися активні роботи на початку вулиці — заасфальтували перехрестя в районі магазину «Юлія» і відрізок дороги понад кафе «Діброва» й сервісним центром МВС. Відтоді роботи стали на паузу або ж продовжувалися мляво.
І ось днями відділ благоустрою та екології Новоград-Волинської міської ради повідомив, що роботи з капітального ремонту дороги по вулиці Відродження продовжуються.
«Уже закінчена перша черга робіт з укладання асфальтобетонного покриття, на дорозі в 2 шари асфальту — 4500 кв.м, облаштування тротуарів — 500 кв.м. Триває встановлення бордюрів на другій черзі дороги. Роботи планується закінчити до 1 листопада 2021 року», — інформує відділ благоустрою та екології.
Нагадаємо, що на початку року, коли йшло обговорення нагальності капітального ремонту дороги по вулиці Відродження, порушувалося питання підземних мереж і комунікацій. Адже мікрорайон розвивається і будується, отже, цілком ймовірно, що не всі домогосподарства провели воду, каналізацію, електромережі. Звучала думка, щоб дати можливість усім завершити такі роботи, аби потім не довелося перекопувати новий асфальт. Утім більшість депутатів міської ради підтримали рішення про асфальтування саме зараз.
Олег БРЮХАНОВ