«Руки треба повідрубувати!»

«Руки треба повідрубувати!»

Бурхливі коментарі на газетній сторінці у Фейсбуці викликало фото з поваленим «антивандальним хлопчиком» біля музичної школи.
Нагадаємо, пластикові фігури школярів у Новограді-Волинському встановлено з метою безпеки пішоходів, адже поруч знаходяться навчальні заклади. Утім, хтось побачив у манекенах привід «погратися». Ситуацію, що призвела до прикрого наслідку (на фото), різко засудили містяни. Ось деякі з коментарів:
«Які скоти....».
«Деградація! Для кого й що робити? Усе понівечать».
«Кому цей хлопчик завадив?!».
«Результат безкарності та вседозволеності. Якийсь жах».
«Наркота чортова — ходить цілу ніч і не знає, куди голову всунути. Камери де?».

Камер у тому місці немає, але, як виявилося, є діти. За свідченням очевидців, саме чиясь дитина стала причиною наруги над манекеном.
— Я особисто робила зауваження дітям біля Школи мистецтв, які копали фігуру ногами, — прокоментувала подію мешканка міста. — І що ви думаєте? Відповідали по-хамськи. Мовляв, можу кому завгодно жалітися. Хлопчина, років десяти, школу нахабства, напевно узяв від своїх батьків. Ще кілька слів — і поліз би битися. Я поспішала на важливу зустріч, не мала часу забігти до дирекції школи. Шкодую, але що б змінилося? Швидше за все, дитя — якогось цабе, навряд чи його покарали б.
Пластикові манекени біля доріг — європейська практика, яку переймають міста України. Хоч дехто й вважає, що це даремна витрата коштів, адже регулювати рух на дорогах мають наявні дорожні розмітки та пішохідні переходи.
«Марнотратство породило безкарність, — у коментарях прозвучала й така думка. — Замість того, щоб встановити прилади автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху, зробили казна-що. У жодному разі не захищаю варварство, але й не бачу доцільності у встановленні цих манекенів. Водіям, які дотримуються правил, муляж не потрібний, а для порушників не є завадою».
Наступного ж дня хлопчика поставили на місце.
Ось так манекен для безпеки пішоходів сам опинився в небезпеці.
Юлія КЛИМЧУК
Фото автора