Хроніка 43/2021

Хроніка 43/2021

ПОЛІЦІЯ РОЗСЛІДУЄ ДТП ІЗ ТРАВМУВАННЯМ ПІШОХОДА
Дорожньо-транспортна пригода сталася 22 жовтня, близько 23:25, у Новограді-Волинському на перехресті вулиць Житомирська-Леваневського.
Повідомлення про ДТП із постраждалою людиною надійшло до Новоград-Волинського райвідділу близько 23:32. На місце події виїхали правоохоронці слідчо-оперативної групи.
Попередньо встановлено, що 49-річний водій, житель Києва, керуючи автомобілем «Тойота», здійснив наїзд на пішохода, 29-річного жителя с.Коловертів Корецького району, який перетинав дорогу в невстановленому місці.
У результаті ДТП чоловік отримав тілесні ушкодження та був госпіталізований до приймального відділення Новоград-Волинського міськрайТМО.
Відкрито кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) ККУ. Досудове розслідування триває.
ДОКИ МАТИ В ЛІКАРНІ, СПІВМЕШКАНЕЦЬ НЕ ПУСКАВ ДІТЕЙ ДО ХАТИ
21 жовтня правоохоронці та представники служби у справах дітей Стриївської територіальної громади вилучили двох сестричок та братика із загрозливих для їх здоров’я та життя умов. Матір дітей знаходиться в лікарні в тяжкому стані, а її співмешканець не дбав про малечу.
Поліцейські отримали повідомлення про бездоглядність дітей від односельчан родини. За їх словами, дві дівчинки, віком 3 та 7 років, та їх 10-річний брат уже декілька днів знаходилися без опіки дорослих членів сім’ї. Правоохоронці та соціальні працівники виїхали для перевірки на місце події.
У селі правоохоронці з’ясували, що 33-річну місцеву жительку госпіталізували до лікарні ще 4 дні тому, а троє її дітей залишилися під наглядом співмешканця. Односельчани розповіли поліцейським, що малі бродять вулицями села голодні, недоглянуті та легко одягнені.
Ця родина раніше потрапляла в поле зору правоохоронців та вже понад 3 місяці перебуває на обліку в соціальній службі через залежність дорослих від алкоголю. Матір поліцейські вже притягували до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків. Сім’ю відвідували за місцем проживання та перевіряли умови, створені для дітей.
21 жовтня поліцейські застали на вулиці поблизу хати найменшу, 3-річну дівчинку, яка сиділа біля дверей і не могла зайти, оскільки співмешканець, перебуваючи в стані сп’яніння, не впускав її.
Двох інших дітей селяни та правоохоронці з працівниками соціальної служби розшукали лише через декілька годин. 7-річна сестричка ховалась неподалік у посадці, а 10-річний хлопчик знайшовся пізнього вечора в полі. Діти були налякані, змерзлі та голодні, при цьому ні з ким не спілкувалися.
У зв’язку із загрозою життю та здоров’ю дітей вилучили з родини та передали до патронатної сім’ї, де вони зможуть перебувати від 3 до 6 місяців. За цей час вирішиться питання щодо їх подальшого виховання та проживання.
ПІД ЧАС ГАСІННЯ СУХОСТОЮ ВИЯВЛЕНО ТІЛО ЧОЛОВІКА
21 жовтня, о 13:33, до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення від місцевої жительки про загоряння сухої рослинності в селищі Романові Житомирського району.
По прибуттю бійців ДСНС до місця події з’ясувалося, що на території приватного домоволодіння горить суха трава на площі 0,2 га.
За попередньою інформацією очевидців, господар спалював сухостій на власному обійсті. Через пориви вітру полум’я почало розповсюджуватися в бік житлового будинку. Щоб не допустити поширення вогню на оселю, чоловік самотужки намагався загасити вогонь. Під час ліквідації пожежі рятувальники виявили його тіло без ознак життя на місці події.
Усі обставини встановлюють фахівці.
ПОЛІЦІЯ ВИЛУЧИЛА У ВЕЛОСИПЕДИСТА МІШОК КОНОПЛІ
Подія сталася вночі 23 жовтня в Попільні. Під час профілактичних заходів у селищі поліцейські чергового наряду СРПП Попільнянського відділення помітили на одній із вулиць велосипедиста з габаритним вантажем. Чоловік перевозив на двоколіснику чималий мішок і намагався уникнути зустрічі з правоохоронцями.
Поліцейські зупинили велосипедиста і в ході огляду його вантажу виявили, що в мішок втрамбовані рослини, зовні схожі на коноплі.
На місце події викликали слідчо-оперативну групу для документування обставин. Правоохоронці вилучили рослинну сировину, яку в подальшому направлять на експертне дослідження.
— Про велосипедиста відомо, що це — 48-річний місцевий житель. Раніше він притягувався до кримінальної відповідальності за злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотиків. Наразі з’ясовуємо походження вилучених у нього нарковмісних рослин, — повідомив начальник Попільнянського відділення поліції Віктор Лєвандовський.
Досудове розслідування проводиться за ст.309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) КК України.
За чинним законодавством чоловіку може загрожувати покарання у вигляді штрафу, виправних робіт, піврічного арешту або обмеження волі на строк до 5 років.
ЗАТРИМАЛИ ЖІНКУ ЗА ВБИВСТВО ЛІТНЬОЇ МАТЕРІ
23 жовтня до поліції надійшло повідомлення від жителя с. Болярки про вбивство. Під час перевірки поліцейські з’ясували, що в результаті отриманих травм загинула 79-річна пенсіонерка. За підозрою в нанесенні тілесних ушкоджень затримана 57-річна донька жінки.
Повідомлення надійшло вранці. Поліцейські слідчо-оперативної групи Коростенського райуправління, які прибули в село, з’ясували, що подія сталася напередодні увечері.
Загибла пенсіонерка тривалий час потребувала догляду, оскільки не мала можливості самостійно пересуватися. Увечері між нею та донькою виник раптовий побутовий конфлікт. Молодша з жінок, перебуваючи в стані сп’яніння, агресивно відреагувала на слова матері та завдала їй декілька ударів сокирою.
Відкрито кримінальне провадження за ст.115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. На місці події проведено огляд та вилучено низку речових доказів. Підозрювану затримано в порядку ст.208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.
Призначено судово-медичну експертизу щодо причин смерті загиблої. Тривають інші заходи.
За матеріалами поліції й ДСНС підготував Олег БРЮХАНОВ